Do Liberce jsme se všechny sjely v pátek odpoledne (někteří nestíhači, jako třeba já, přijeli až večer poté, co neplánovaně několikrát téměř křížem krážem projeli Prahu... Sláva nazdar výletů, výletů...) Večeři mi holky naštěstí schovaly - vepřové řízečky byly tak delikatesní, že i ti, kteří jedí POUZE!!! odblaněné kuřecí prsní řízky, si přidávali :-) (zdravíme Leu :D) Večer ještě proběhlo letmé seznámení s novými tvářemi (ráda jsem vás všechny poznala a ke jménům přiřadila tváře) a pak už došlo na tradiční "porcování medvěda" - rozdělování všech drobností do tvořivých balíčků pro všechny zúčastněné. Vsadila jsem tentokrát na kovové ozdoby od Tima Holtze a v balíčcích se tak ocitla téměř kompletní kolekce Idealogy. Přišlo mi to jako ideální výplň jednotlivých přihrádek v shadow boxu, který byl hlavní náplní našeho víkendového tvoření.

Ráno jsme tedy rozdaly balíčky a mohly jsme začít. Workshopy probíhaly stejným způsobem, jaký se nám osvědčil už na podzim - celkem 40 tvořících jsme rozdělily do 4 skupin a na každém stanovišti holky strávily tentokrát luxusní dvě hodiny (oproti podzimní hodince, kdy jsme měly pocit, že běžíme maraton). Náplň každého workshopu jste už určitě četli na ostatních blozích, tak jen malé opáčko:

Lenka Pampelína předváděla, jak vyrobit krásné kytičky z atlasových stuh a organzy. Na ukázku dovezla celou svou rozkvetlou zahrádku:

Irena si opět vzala do parády Big Shot - nějak jí zůstal už odminule, kdy ukazovala, jak se dá využít Big Shot dohromady s distress inkousty. Tentokrát byla na programu hliníková fólie. Krom toho si holky vyzkoušely práci se smršťovací fólií a nakonec si pomocí Big Shotu ještě vyřízly krásné rozety.

U Helge pak měly možnost vyrobit si svůj vlastní šperk. Spousta z holek viděla ketlovací kleště a další podobné pomůcky vůbec poprvé v životě, přesto to na výsledku nebylo poznat. Každý špendlík byl kouzelný a přestože všechny měly téměř identický základ, byl každý úplně jiný. Kdo měl čas, mohl si ještě navíc vyrobit drobnosti pomocí formiček a samotvrdnoucí hmoty.

Můj workshop začínal odpočinkovou fází :) Holky si natiskly obrázky a pak už se jen nechaly unášet barvičkami - obrázky vybarvovaly pomocí alkoholových fixů Letraset. Opět mě bavilo pozorovat, jak z jednoho obrázku dokážou vymyslet nekonečné množství barevných variant. Ve druhé části workshopu už bylo potřeba trochu soustředění - skládaly jsme spolu minialbum z několika archů 12" papírů. Aby holky měly pocit, že si odnáší něco hodnotného, záměrně jsem do balíčku vybrala nádherné papíry od 7 gypsies. Jaké bylo mé překvapení, když se jich několik ozvalo, že z těchto papírů album skládat nebudou a nebudou (dupy dup), že je to škoda :-) Nakonec jsem ale přesvědčila i tu nejvytrvalejší (zdravím Gabretu :D, a díky!!!). Poskládané stránky jsme nakonec slepily vlastnoručně vyrobenou tissue páskou.

Večer jsme rozdaly rámečky a holky si je natíraly bílou nebo hnědou lazurou, případně je nechaly přírodní.

Ráno už jsme se mohly vrhnout přímo na zdobení boxu. Musím všechny pochválit za domácí přípravu, od začátku bylo jasné, že nad boxíkem holky přemýšlely už doma a dle instrukcí si dovezly i drobnosti dle vlastního vkusu, ale především věci, které do boxu chtěly vystavit, ke kterým mají nějaký vztah a které pro ně mají určitou hodnotu. Bylo úžasné mezi vámi chodit a pozorovat, s jakým zaujetím pracujete, jak si tu práci užíváte, na každém rámečku jsem si ihned našla a zamilovala nějaký unikátní detail, který se nikde jinde neopakoval.

Po odjezdu těch méně šťastných, které s námi nemohly zůstat až do konce (a které přišly o odpolední dortík), jsme si ukázaly ještě enamelling (vícevrstvé embossování) a embossování na plátno v kombinaci s distress stains (těším se na ukázky vašich projektů, na které tuto speciální lepivou látku použijete).  Skončily jsme okolo desáté večer a následovala opět volná zábava :-) Oceňuji vytrvalost skupinky, která zůstala v jídelně, výborně jsem se bavila. Pokud by nás nevyrušila přiletivší můra, asi bychom tam seděly až do rána bílého :-)

V pondělí ráno jsme vyhlásily soutěž - hlavní výhrou bylo elegantní pouzdro na 24 fixů Letraset, které si výherkyně mohla navíc do půlky naplnit fixami dle svého výběru. Věřím, že druhá polovina pouzdra taky nezůstane dlouho prázdná :-) Soutěžním projektem tentokrát bylo opět přání nebo visačka, jen hlasování jsme nahradily losováním, přišlo nám to tentokrát tak nějak spravedlivější.

A abychom čas využily opravdu na maximum, ve volné chvilce si ještě holky vyzkoušely, jak se dají barvit stuhy právě pomocí fixů nebo inkoustů a vyrobily si několik ozdobných špendlíků s perličkami, korálky, apod.

Po obědě už nastal čas loučení a ujišťování, že všem zúčastněným rezervujeme místo i na podzim - ANO, rezervujeme :-) No a už jen děkovačka - děkuji Ireně za organizaci, Lence a Olince za skvěle připravené workshopy, zbytku týmu Pretty Papers (jmenovitě Tapevě, Ael a Aničce) za velkou pomoc během celého víkendu a všem ostatním za to, že jste vůbec přijely (diplom by zasloužila Evka až z Galanty!!!). Moc si vašeho zájmu vážíme a budeme se snažit, abychom vás na podzim opět dokázaly něčím překvapit. DÍKY!!!

Společné foto:

... a společná lednice aneb není lednice jako lednice. Nedostatek místa pro úlovky z obchůdku udělal své :-)

Na další fotky se můžete těšit v následujících dnech.