FLER PRODEJCI POD LUPOU


„Fler prodejci pod lupou“ je klub, který byl založen, aby Vám mohl týden co týden přinášet rozhovory s úspěšnými i méně úspěšnými prodávajícími. Cílem této aktivity není konkurovat rozhovorům, které znáte z titulní strany Fleru, ale umožnit Vám lépe poznat třeba i ty, kteří se na přední stranu nemají šanci dostat. 

V rozhovorech se můžete dozvědět zajímavé odpovědi na otázky týkající se jejich tvorby i běžného života. Chcete-li vědět více o prodávajících, které můžete na Fler.cz potkat, čtěte dále...

Pokud máte zájem o vlastní rozhovor nebo chcete mít přehled o již proběhlých rozhovorech, staňte se členy klubu!

Všechny prodávající zpovídá Elisa.Day a tímto děkuje za jejich čas, ochotu a spolupráci.


Dnes se Vám představuje Eva Čermáková alias eva21


Motto: Život přináší rány, je jen na tobě jak se k nim postavíš.

Kdo jsi, kde jsi a co děláš?

Jsem obyčejná ženská a zároveň mamina šestiletých dvojčátek, Kryštůfka a Dominička.

Bydlím s jejich tatínkem na malé vesničce, která se jmenuje Grešlové Mýto a nachází se na jižní Moravě. Společně opravujeme baráček, který máme ve velice tiché části obce, stačí kouknout z okna kuchyně a naskytne se nám krásný pohled na pole, rybník, kravín, občas se nám po zahradě proběhnou slepice, prasata a jiný dobytek majitelů kravína, takže i zvířátka si užijeme a lesy, přeháním, jsou vidět jen koruny stromů za polem, ale stačí vylézt na kopec a je vidět víc.

Momentálně jsem na prodloužené mateřské dovolené.

Chtěla bych dělat úplně všechno, ale zatím dělám aktivně jen do plstěných šperků a doplňků a všeho, co jsem schopná vyrobit z ovčí vlny. Nedávno jsem si vyzkoušela i šití šál, barvení a batikování.

Jak jsi se dostala k tvoření?

Tvořím snad už od školky, jako každý z nás, tam nás k tomu vedli. K tvoření šperků jsem se dostala asi tak před třemi lety, začínala jsem korálkama, než jsem objevila kouzlo ovčí vlny.

Jak vzpomínáš na své začátky na Fler.cz?

K fleru jsem se dostla náhodou, nejdříve jsem si vytvořila své vlastní stránky, na kterých jsem vystavovala své výrobky a naivně jsem doufala, že budu prodávat. Asi dva měsíce na to jsem objevila Fler.cz, okamžitě jsem se zaregistrovala a začla vkládat své výrobky.

Už přesně ani nevím, kdy jsem prodala svůj první výrobek, ale pamatuji si, že paní byla velice spokojená, napsala mi to i fler poštou a já zářila jako sluníčko. Udělala mi opravdu velikou radost a já jí také.

Čeho bys na Fleru chtěla dosáhnout?

Vzhledem k tomu, že jsem si pořídila živnostenské oprávnění, ráda bych víc prodávala. Co víc, hódně, ale to si přeje asi každý z nás. Tvoření mě baví a jsem ráda i za každý kousek co se líbí a prodá.

Jak vznikla tvá přezdívka a co znamená?

Na mé přezdívce není nic zvláštního, vlastně je úplně všude na netu, kde jsem zaregistrovaná. Když jsem měla na Fleru zadat uživatelské jméno, zadávala jsem ho bezmyšlenkovitě a automaticky. Eva, to je mé křestní jméno, to jste určitě pochopili a jednadvacítka je číslo domu ve kterém bydlím. Dobře se mi to pamatuje.

Co ti na Fleru dělá největší problémy?

Největší problémy? Asi stíhat všechny Fler kluby, to je metla, zabírá to spoustu času a v poslední době nemám vůbec čas tam chodit.

Co na Fleru postrádáš? Co bys ráda změnila?

Nad tím ani nepřemýšlím, je toho tady hodně, a pořád funkce přibývají, takže se tu spíše občas ztrácím a na nové funkce přicházím jen náhodou, protože k diskuzím už se taky moc nedostanu.

Kde všude tvoříš? Jak vypadá tvůj tvůrčí (ne)pořádek?

Toužím po své vlastní pracovně, kterou nemám a budu mít až doděláme další pokoje, takže to je docela daleko. Jinak tvořím kde se dá. Největší tvořivý (ne)pořádek mám však v kuchyni, většinou si sem natahám krabice s vlnou, které jsou pod stolem a které uklízím jen když je svátek či má přijít návštěva. Nejvíc se však těším na léto, to si beru práci na terasu na zahradě, koukám u toho, jak si kluci hrají, no prostě pohodička.

Nakupuješ nebo pouze prodáváš? Kolik věcí už sis na Fleru koupila?

Na Fleru čas od času i něco nakoupím, zrovna teď jsem si objednala vlnu a jehly na plstění.

Kolik času denně trávíš na Fleru?

Dřív jsem tu seděla jako slepice na vejcích, tedy hodně často, teď už tolik času není. Ale je fakt, že si čas udělám a ráda, třeba když plstím kuličky jehlou, dám si hlavní stránku Fleru a koukám při tom, co si lidičky prohlíží.

Vyjmenuj 5 prodávajících (které obdivuješ, ráda bys doporučila, máš ráda, stojí za pozornost...):

-        nana - má úžasnou vlnu

-        JÚLIE - OTÝLIE - u ní teď nakupuji, hlavně vlnu

-        Gurumina - má úžasné věcičky

-        doskopet - obdivuji jak rychle se rozvíjela v tvoření

-        Ateliér TEWA - jedním slovem, líbí se mi její zboží, no jo chyba to je více slov

Jaká je tvá pozitivní vlastnost?

Teď momentálně nejspíš tolerance, ale je jich více.

A nějaká špatná?

Že by žárlivost? Ale má to své důvody, věřte.

Jakou hudbu ráda posloucháš?

Teď vás asi překvapím, u mě se to řídí nejspíš náladou. Takže: Divokej Bill, Aleš Brichta, ale mám velice ráda taneční hudbu, když se dostanu na disku, vždy to tam rozbalím.

Co ráda čteš a jaké filmy máš ráda?

Na čtení čas opravdu už nezbývá, maximálně čtu klukům pohádku před spaním. Filmy mám ráda romantické a historické, ale je pravda, že poslední dobou se moc na televizi nedívám. Jen když běží Ordinace v růžové zahradě.

Jaká je tvoje oblíbená barva a jakou naopak nemusíš?

Oblíbená je asi zelená a neoblíbenou, tu asi nemám, všechny toleruji.

Co zpravidla snídáš?

Rozpustné kafe, nic víc.

Jsi noční sůva nebo ranní ptáče?

Na tohle asi neumím odpovědět, chodím pozdě spát, v noci se budím a od osmi ráno i dřív jsem zase na nohách. Takže posuďte sami.

Jsi pověrčivá?

Ani nevím, snad občas.

Co nejíš?

Jím snad všechno co si uvařím, jídla která nemusím totiž nevařím.

Bonusová otázka od manas z předchozího rozhovoru:

Zajímalo by mě jen tak ze srandy, jaké jsi znamení.

Jsem listopadové dítě, takže štír.

Chtěla bys něco sdělit na závěr?

Děkuji všem, kdo tento rozhovor dočetli až do konce a doufám, že se nenudili.

+ Bonusová otázka pro příštího dotazovaného – na co by ses chtěla zeptat?

Co je pro tebe největší adrenalin?

 

Na odpověď se můžete těšit v příštím rozhovoru!

A kdo bude příštím dotazovaným? Nechte se překvapit!