Pro všechny - nejen dámy, kteří chtějí vypadat skvěle a kteří zase až tak moc nedají na nejnovější trendy

 
Vítejte v druhé lekci Astromódy.
Zde odkaz na první, na kterou dnes navážeme. Kdo nečetl, prosím nahlédněte, ať jste v obraze.

Posledně jsem slíbila, že si povíme něco o barvách.

Pro každé znamení máme barvy, které to - či ono znamení upřednostňuje.
V zásadě se dělí na 4 podskupiny:
ohniváci - Beran, Lev a Střelec,
zemití - Býk, Panna a Kozoroh,
vzdušní - Blíženci, Váha a Vodnář
a nakonec vodní - Rak, Štír a Ryby.
Z toho nám vyplývá, že ohniváci budou milovat barvy ohně, zemití budou přes barevnost poněkud usedlejší, vzdušným  budou dominovat tóny modré, fialové a šedé a vodníkům bude dělat dobře barevnost od modré přes tyrkys až do zelené.

A pak to máme ještě podrobnější pro každé znamení:

 
Znamení Berana byla přiřazena červená barva
podle vládnoucí planety Mars. K ní patří ještě oranžová a žlutá. Červená barva však podporuje v Beranech jejich cholerickou povahu a měli by využívat protiklad této barvy, kterou je modrá nebo zelená. Při onemocnění u Berana probouzí červená barva v nich chuť bojovat s nemocí.


Znamení Býka je spojováno s zelenou barvou
jarní a svěží. Prospívá jim pobývat v prostředí, kde tato barva převládá, v blízkosti pokojových rostlin. Býci mají rádi kombinaci zelené a žluté barvy.


Blíženci mají barvy na vybranou
Mohou je střídat. Patří k nim zelená, béžová a fialová.


Rak se pojí s bílou barvou a jejich odstínech
od měsíční stříbřité, slonové kosti až k perleťové. Někteří astrologové toto znamení spojují se světle modrou. Raci nemají rádi křiklavé barvy, ale dávají přednost pastelovým.

 
Lev se cítí dobře tam, kde barvy mají hřejivé odstíny
Žlutá v nich posílí optimismus nebo kombinace červenožluté barvy.


Panna je zemské znamení a je spojována se dvěma barvami, zelenou a hnědou
Mají rády hnědožlutou nebo zelenožlutou barvu.


Váhy inklinují ke světlým barvám, bílé, růžové
které navozují pohodu a klid.


Štír a červená a černá barva
Štír se zdráhá prozradit svou oblíbenou barvu, kterou je černá, ale musí se využívat opatrně. Černá pohlcuje, tak musí dávat pozor, aby člověka nepohltila a nestáhla do podivných nálad. Štírům patří také červená, podle jeho dalšího vládce Marsu. Vládnoucí planeta Štíra je však pán hlubin Pluto. To vysvětluje proč Štíři mají rádi barvy hloubek, modrou, zelenou, tmavě hnědou.


Střelec má rád optimistické barvy
a je spojován s oranžovou barvou. Pro zklidnění Střelce je vhodná modrozelená barva. Střelec se rád obklopuje ohnivými barvami, žlutooranžovou až červenou.


Kozoroh jako znamení s vládnoucí planetou Saturn
má přiřazeny barvy s tmavými odstíny, hnědé, zelené, modré a jsou rádi v tmavším prostředí. Kozorohům pastelové barvy nevadí, ale dávají přednost barvám jako je tmavohnědá, tmavomodrá a stříbřitě šedá.


Vodnář je spojován s tmavě fialovou barvou
která podporuje jeho originální myšlenky.


Ryby mají neptunovskou modrou barvu
blankytnou, prostě modravý tón. Někteří dávají přednost modři hlubokého oceánu. Pro Ryby je dobré kombinovat modrou barvu se žlutou, které navodí u nich pohodu.
 
Tento podrobný výklad jednotlivých znamení je použit z materiálů telestézické společnosti A.R.X.

No a teď tu nauku o barvách propojíme s oblečením a celé to uvedeme do praxe -
např. blíženci si obléknou tričko s fialovými rukávy a zelenými proužky a na tuty to nikdo nepřehlédne. Nebo ryby si obujou modré balerínky se žlutým lemováním a mašličkou. Kozoroh si obleče kalhoty s hnědými záplatami na kolenou, které budou k celku kontrastní - tzn. že budou zářit třeba na žlutých kalhotách. Apod. - tady už budete muset zapojit opět svou fantazii.
Počítejte ale s tím, že toto je už těžký kalibr a odezva na sebe nenechá dlouho čekat.

A na tomto místě bych ráda připsala pár poznatků, které vyplynuly z diskuse z minulé lekce:
Milí vodnáři - kozačky pro vás nejsou to pravé, protože poutají pozornost na nahá kolena, tudíž jsou vhodné spíše pro Kozorohy. Štíři - budou pro vás vhodné jakékoliv zdobené kapsy, bokovky, pásky. Kraťasy bych viděla spíš pro střelce, protože odhalují stehna. Ale když budou mít zajímavé kapsičky, jistě upoutají i tam, kde mají. Raci - tedy hlavně asi račice - kupujte si luxusní podprsenky. I když nejsou vidět, udělají vám moc dobře a to se odrazí na vašem vzhledu.

A naposledy bych chtěla zmínit náš Ascendent v horoskopu - najdete ho jako ASC - a v podstatě znamená, že to je naše osobní maska, která nás kryje, naše mimikry - takže můžete být třeba ryba, ale pokud budete mít ASC ve lvu, budete se na své okolí tvářit sebejistě jako lev. No a ten ASC je také velice důležitý, tak když víte, kde ho máte a oblečením ho zdůrazníte, opět nemůžete udělat chybu. A mistři dokáží oblečením propojit a zdůraznit jak své znamení, tak ASC a jsou v davu nepřehlédnutelní. I když není krásná, něco na té holce je. Astromóda. V mém horoskopu je to velice jednoduché, jsem střelec s ASC v kozorohu, takže vezmu minisukni - nejlépe červenou, nadkolenky  a je to. Hned mám o 10 let méně. Ale je fakt, že ta červená už je opravdu agresivní.

Ale to už jsme se dostali k energiím a o tom, jak se dají astromódou ovlivnit si povíme zase příště.

Všechny, kdo mají zájem o větší rozpitvání astromódy zvu do klubu  Dílnička na sny. Trošku to tam se všemi rozebereme, popíšeme své zkušenosti, prostě pokecáme.

Děkuji za dočtení až sem - kdo vydržel Lucank