Lind dlouze rozmýšlela, čím by Vám letos radost udělati mohla. Drbala se štětcem ve vlasech, okusovala pastelku, dlouze se dívala oknem v dál, nasávala vůně podzimních dnů, to aby přišly... nové ve spojení se staršími... obrázky ze stínů a barev vzniklé, zpracované technikou kombinovanou, pravou ručkou lind na kartony a pauzáky malované.

leden  tu  / únor tu

"Ach, chápu! Byl jsi most. Skvěle, to je nádherné, mosty jsou důležité (lind ví, neb bydlí na ostrově). Ale rozumíš, jediný problém s tím, že jsi mostem je, že ty, ty jediný, nikdy nepřejdeš na druhou stranu." ...listuje lind opět v oblíbené knize S.H.Buhnera, Tajná učení rostlin

březen tu / duben  tu

...a C.P.Estés, Ženy, které běhaly s vlky... "Aby člověk mohl tvořit, musí se stát bláznem, unést to, že jej lidé za něj považují. Potom bude řeka téci, teprve potom můžeme stát v proudu..."

květen tu / červen tu

Kalendář na rok 2012 je souborem šesti docela nových kreseb a šesti dříve zhotovených, upravený jejich autorkou - tedy mnou s laskavým svolením majitelů obrázků již prodaných. Lind vložila na fler též originály nových kreseb, jejichž kopie se objeví v kalendáři.

červenec tu / srpen tu

září  tu / říjen  tu

listopad  tu  / prosinec  tu