Naše Ela miluje banány a banánový chleba nám dělala už kolikrát. Když pekla chleba na focení, byl prý nejlepší, co se jí kdy povedl. Tak to už je opravdu na čase se o recept podělit i s vámi! Tuhle dobrotu si vychutnáte jako snídani třeba s bílým jogurtem nebo prostě jen tak na svačinu.

 

Suroviny

  • 3 banány
  • 3 vajíčka od šťastných slepiček
  • 5 lžic za studena lisovaného řepkového oleje
  • 4 lžíce medu
  • 150 g špaldové mouky Nomina
  • 30g slunečnicových semínek
  • 20g vlašských ořechů
  • 20g mandlí
  • 6g kypřícího prášku
  • šťáva z půlky citronu 
  • špetka soli

Postup 

Banány rozmačkáme a společně s vajíčky, olejem a medem dobře promícháme. Jestli máte, použijte mixér. Postupně přisypáváme mouku, kypřící prášek a sůl. Nasekáme mandle a vlašské ořechy, spolu se slunečnicovými semínky je vmícháme do těsta. Pár ořechů si můžeme nechat nahoru, na ozdobení. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 170°C v horkovzdušné troubě. Chleba bude hotový za 45-55 minut.