Miluji barety. Všeho druhu a na každém, bez rozdílu věku či pohlaví. Barety se nosily už snad v době bronzové nebo ve starověku a dnes zaznamenáváme opět jejich renesanci.

Původ má baret v  čepici baskických pastýřů, nosili je proletáři, vojáci (Montgomery), revolucionáři (Che Guevara, Castro), rastafariáni, akademičtí hodnostáři, v současnosti doplňují outfit sportovního i elegantního stylu.

Baret považujeme dnes za unisex módní doplněk, nemusí se zdráhat nosit ho ani muži, ovšem v tlumenější a decentní barevnosti. Nasaďte si baret a budete trendy!

Baret zahřívá, ale i zdobí. Jak správně barety nosit?

  • Baret noste volně na temeni, neměl by pokrývat celou hlavu, ofinu a vlasy pod něj nezastrkávejte, nechte je     volně rámovat obličej.
  • Můžete ho nosit ležérně posazený dozadu, rovně, zešikma, zkrátka, jak vám bude libo, abyste byli šik a elegantní. Pokud nosíte baret zešikma, dávejte pozor na to, aby vám nespadl pod ucho.
  • Připnete-li k němu brož, na ulici budete nepřehlédnutelná.
  • Vybírejte baret tak, aby ladil s vaším oblečením.
  • Pokud by vám sklouzával z hlavy, připevněte jej několika sponkami (ale tak, aby nebyly vidět).
  • Pánům pomůže zakrýt pleš nebo méně vlasů.

Pamatujte, že „šmrncovní“ baret dodá vašemu outfitu styl a eleganci, vám osobně sebevědomí a s jeho pomocí si vytvoříte svůj vlastní osobitý styl.

Pro sezónu 2014-15 jsem pro vás několik modelů připravila, doufám, že vás má nabídka zaujme a že se baret stane vaším nepostradatelným módním doplňkem a jeho nošení si náležitě užijete. Vyrazte do školy a do práce v novém modelu.

Baret Apricot

Baret Nautilus

Baret Akademik

Baret Harmony