V klubu Pro radost  tvoříme do  Barevné soutěže, každý měsíc v jiné barvě , na leden připadla barva ČERNÁ - k příležitosti Mezinárodního dne zeber ( 31. 1. ),

Na poslední lednový den připadá Mezinárodní den zeber. Jeho cílem je veřejnosti představit tyto africké lichokopytníky, a především upozornit na to, že všechny tři druhy zeber patří k ohroženým zvířatům a jejich počty ve volné přírodě stále klesají.

Zebry jsou lichokopytníci, kteří se vyskytují pouze v Africe na jih od Sahary. Rozdělují se do tří druhů: zebra Grévyho, zebra horská a zebra stepní. Zebra stepní je nejběžnějším typem a lze ji nalézt od jižní Etiopie po jižní Afriku. Zebry Grévyho se běžně vyskytují v Etiopii a utrpěly velké snížení rozsahu. Zebra horská pochází z jihozápadní Angoly, Namibie a jihozápadní Afriky a je kriticky ohrožená. Mezinárodní den zeber můžete oslavit šířením informací o těchto zvířatech, návštěvou ZOO nebo poučením se o ochraně zebry a možnostech, jak jim pomoci.
 
Barva černá :
 
Psychologie černé barvy souvisí s účinky, které tento tón přenáší na lidi. Černá barva má širokou škálu vyobrazení, od elegance, přes smutek, smrt nebo moc. Je to barva široce používaná ve značkách, jejichž cílem je vyjádřit sofistikovanost, sílu a odlišnost.
 
Prohlédněte si soutěžní výrobky, posuďte, jak se nám povedly, jak splnily dané zadání a rozdělte jim své hlasy.
 
Anketa se načítá ...