Vyšlo už asi třetí číslo Štolních listů - našich školních novin a já v něm uviděla pod jedním článkem podepsanou kamarádku z vedlejší třídy. V tu ránu mě napadlo: ,,Když může ona, tak proč ne já?" Mému okolí je obecně známo, že jsem ta, co se ráda zapojí do chodu věcí...jednoduše řečeno: ,,Jsem ráda známá a obdivovaná" Jelikož tam dosud má nejmenovaná kamarádka byla nejmladší a neměla si s kým povídat, tak mě ráda představila našemu šéfredaktorovi. Mým prvním a tím pádem vstupním a zkušebním článkem byla reportáž z projektových dnů. Nepsala jsem ji sama, takže nehrozilo, že bych to mohla zpackat.

Pak jsem se postupně na našich Radách dozvěděla, co všechno to obnáší. Naší školu navštěvuje asi 800 studentů. Naše noviny vychátí zhruba jednou měsíčně a obsahují průměrně 12 stran nahuštěného malého textu, náš náklad je asi 300 výtisků a naše "velkorysá" škola se rozhodla financovat pouze první číslo. (btw. pokud byste chtěli malou reklamu za směšný peníz, budeme rádi, když nás kontaktujete - prostřednictvím mě.)

Teď zkouším psát různé typy článků. Na poprvé to byla jákási informační reportáž, na podruhé naučný článek Jak na Google, poté "funny" článek Jak vydělat peníze prostřednictvím nápadu a do čtvrtice všeho dobrého Sloupek. Do příštího čísla jsem napsala článek o handmade výrobcích a jejich prodeji + jsem přidala rozhovor.

Doufám, že jsem vás příliš nenudila. Jen jsem si říkala, že by bylo fajn se s vámi podělit o mé zážitky. Pokud jste se dočetli až sem a bavilo vás to, tak prosím o kladné zhodnocení. :)
Ráda vás budu informovat o mých článcích, nebo bych je sem dokonce mohla zveřejnit, tedy pouze pokud chcete.

Dámy a pánové, děkuji za pozornost!