Ne nebojte, opravdu tu nemíním rozebírat možnosti řazení zboží v kategoriích nebo účelnost fler-ranku.

Jen doufám, že Fler bude v nějaké podobě existovat za pět, deset i více let. Aby tomu tak bylo, snažím ze ze všech svých sil.  Fler by nebyl tím čím je bez flertýmu, ale také bez nakupujících a v neposlední řadě bez prodávajících. A tady jsem si našla své místečko.

Ač učitelka matematiky a fyziky, pustila jsem se s několika svými žákyněmi do tvoření. Někdy úspěšného, někdy méně, ale vždy radost přinášejícího. Alespoň na naší škole se "podařilo" téměř odbourat jakékoliv ruční práce a teď zjišťujeme, že je o tvoření mezi dětmi docela zájem. Asi přináší větší uspokojení než virtuální život na počítači ( i když nic proti počítačům - jsem duchem technik).

Dovolte tedy, abych vám svých devět tvořilek a jejich práci představila, je dost pravděodobné, že se s některými z nich tady budete za pár let setkávat.

Začaly jsme v říjnu plstěním. " Píchat koule" se stalo oblíbenou činností ( a mezi puberťačkami i průpovídkou). K práci si většinou uchystáme i něco dobrého a semele se první poslední, že jsem jejich úča na kroužku nějak nevadí.

V listopadu jsme ještě zůstaly u textilních technik, děvčata se s jehlou moc nekamarádí, tak musíme trénovat.

  

No a v prosinci přišla řada na výrobu vánočních dárků a dekorací. Popraly jsme se se skleněnou mozaikou, tvořily jsme z kůže a trochu opisovaly Svatčiny oříškové ozdoby (snad se na nás nebude zlobit).

 

 

  

Těsne před svátky jsem požádala o pomoc svou šikovnou kolegyni (taky matikářku) s kouzelnýma rukama a ta naučila děvčata aranžovat svícny. Opravdu se povedly.

 

V současné době šijeme náramky z titěrného rokajlu, je to náročné, ale zvládneme to, holky mají na rozdíl ode mne ještě dobré oči.

V dalších lekcích se chystáme polepit deníček kůží, odlívat ze sádry, dojde určitě na velikonoční dekorace, snad se pokusíme i o mýdla, určitě vyzkoušíme drátkování.   Myslím, že na jeden školní rok je toho opravdu požehnaně.

Pokud máte někdo zkušenost z tvorby s dětmi, ráda uvítám jakékoliv rady a náměty.

Díky za pozornost a někdy na viděnou, určitě se ještě přijdu chlubit.