Čakry jsou centrem životní síly a tím i zdrojem veškeré energie, která proudí naším tělem sítí drah -meridiánů. Čakry se nacházejí na povrchu éterického těla, tvoří kruhové víry energie.

KÁMEN ČI ŠPERK, na podporu jednotlivých center najdete u mě v obchůdku




 

Čakry

 

1. čakra

První, nejspodnější čakra otvírá a nechává do vašeho těla proudit čerstvou energii nitra Země. Její barva je intenzivně červená. Pomáhá nám realizovat naše ideje a plány, v případě disharmonie první čakry jsme apatičtí a žijeme spíše v našich představách než v realitě. Oslabená nebo zablokovaná první čakra způsobuje v životě často materiální problémy, v těle se mohou objevovat tyto obtíže a nemoci: obezita, hemeroidy, zánět tlustého střeva, průjem, chladné neprokrvené prsty u nohou a rukou, zánět močového měchýře, artróza kyčelního kloubu, ledvinové kameny, hypertenze, hypotenze, impotence.

 

2. čakra

Druhá čakra působí jako vír proudící teplé energie. Má oranžově zlatou barvu jako zapadající Slunce. Pokud se cítíte unuděně a nic se vám nechce dělat, začněte s harmonizací druhé čakry. Dalšími projevy zablokované druhé čakry jsou například sobectví, vášeň, pýcha, závist, krutost, pochybnosti, lenost. Ve fyzickém těle se při zablokované druhé čakře mohou začít objevovat nemoci spojené s vaječníky, menstruačním cyklem, varlaty, prostatou nebo tračníkem.

  


 

3. čakra

Třetí čakra se nachází několik centimetrů nad pupkem. Její barva připomíná světlo vycházejícího Slunce. Jeho teplé paprsky prosycují vaše tělo svým blahodárným světlem a teplem. Nesprávná funkce třetí čakry se projevuje především jako strach. Život je náhle plný překážek, které přinášejí strach, úzkost a deprese. Fyzicky se zablokování třetí čakry projevuje žaludečními vředy, nadýmáním, pálením žáhy, nemocemi jater a slinivka břišní, cukrovkou nebo žlučovými kameny.


 

4. čakra

Čtvrtou čakru najdete ve výšce srdce uprostřed hrudi, je nazývána čakrou srdce. V energetickém těle se projevuje růžovou září. Obklopuje vás vibracemi lásky a harmonie. Ze zdravě fungující čtvrté čakry vychází energie povzbuzující pocity hluboké radosti a vnitřního štěstí. Čtvrtá čakra, která nepracuje správně, se projevuje často problémy se související s citem lásky. Lidé se cítí příliš zranitelní a raději odmítají lásku a zůstanou sami, než by riskovali ublížení. Také ztrácejí své zájmy, radost a motivaci. Na fyzické úrovni vznikají různá onemocnění srdce a cév.

 

5. čakra

Pátá čakra symbolizuje životní sílu spojenou se vzduchem, její vyvážená funkce je důležitá pro správnou komunikaci s lidmi. Člověk s blokádou v oblasti páté čakry může mít tendenci předvádět se, být hrubý, falešný a neupřímný, nevyužívá správně schopnost mluvit, bezdůvodně ubližuje druhým. Uzavření páté čakry a nedostatečné proudění její energie může způsobit onemocnění dýchací soustavy, bolesti v krku, nemoci štítné žlázy.

 

 

6. čakra

Šestá čakra se nachází těsně nad obočím uprostřed čela, v místě zvaném třetí oko. Její modrá barva posiluje poznání, které k vám přichází jako intuice v podobě obrazů, zvuků, pocitů nebo bezprostředních vzhledů. Blokovaná šestá čakra způsobuje například to, že nám chybí schopnost obecného nadhledu a smysl pro realitu, přehnaně užíváme logické a racionální myšlení, ztrácíme se ve svých snech, chováme se zmateně. Projevuje se bolestmi hlavy, migrénou, problémy s viděním nebo záněty horních cest dýchacích.

7. čakra

Sedmé čakře se říká korunní čakra, neboť se nachází nad středem vaší hlavy. Odtud shora se rozlévá její zářivě bílé světlo. Sedmá čakra se neblokuje jako ostatní čakry. Odráží funkci všech ostatních energetických center. Může být méně či více vyvinuta. Omezená funkce sedmé čakry se může projevovat jako pocit neúplnosti bytí, strachu ze života. Lidé s narušenou funkcí sedmé čakry potřebují láskyplné vedení, které jim pomůže znovu vnést do života světlo. Problémy spojené s nesprávným tokem energie v sedmé čakře se mohou projevovat depresemi a dalšími psychickými onemocněními.

 

 

 

 

 

ČAKRA

Umístění čakry

Barva

Druh kamene

1. základní čakra

mezinoží

červená

rubín, červený jaspis, granát, červený korál

2. sakrální čakra

konec páteře - podbřišek

oranžová

karneol, kalcit, měsíční kámen

3. čakra solar plexu

mírně nad pupkem

žlutá

citrín, tygří oko, jantar, topas

4. srdeční čakra

střed hrudníku

Růžová /zelená

růženín, růžový křemen, malachit, smaragd

5. krční čakra

krk

světle modrá, zelenomodrá

Tyrkys, akvamarín, chalcedon, sodalit, kyanit

6. čakra čela

„třetí oko“

tmavě modrá, indigová, fialová

sodalit, ametyst, lapis lazuli

7. korunní čakra

temeno hlavy

fialová, bílá, zlatá

ametyst, křišťál