Čarovný fénix, z popela vzešel, aby negativní emoce na pozitivní transformoval.

Zakázky jsou často specifické. Někdy je to nuda, někdy prostě rutina a někdy výzva. Pokud je to nuda, je na autorovi přesvědčit zákazníka o drobných změnách, které z "nudy" udělají zajímavou práci. Fénix byl ale z kategorie "výzva".

Zákazníci (rodina) si přáli vyrobit náhrdelník pro sestru/dceru k narozeninám. Zadání bylo poměrně obecné - Fénix, fialová barva. Prozradili mi, že dívka má tetování Fénixe. Neudali kde ani jaké. Přáli si velký náhrdelník ve stylu Letní bouřky. Dalšími parametry pak byl čas (cca 3 týdny) a cena.

Technika byla jasná - wire-wrapping. Čas byl krátký a cena akceptovatelná, nicméně oba parametry vzhled výsledku silně ovlivnily již od samého počátku. Již na první schůzce jsme se proto domluvili, že Fénix bude z mosazi a vybrali pro něj z mé zásoby kamenů příhodný fialový čaroit.

První týden jsem strávila studiem podob fénixů, skicami a detailním rozkreslováním postupu. Při výhradním použití chladných spojů je třeba promyslet každý detail, každý drát dopředu, protože později se přidávají špatně. Stejně tak uchycení kamene.

image

Fénixe s barevnými křídly jsem poslala zákazníkům ke chválení. Byli spokojeni. Pustila jsem se tedy do výroby:

Nejprve hlava a tělo.

Pak z hromady drátů sformovat křídla.

A složit dohromady.

image

image

Ještě trocha patiny...

A výsledek je tu!

S výsledkem jsem byla spokojená. I zákazníci byli nadmíru spokojeni, netrpělivě jsem čekala, jaký bude mít dárek úspěch. Jako část odměny jsem poptala fotky na slečně, ať už aranžované nebo v akci, a souhlas s publikací.

Musím říct, že obdržené fotky mi vyrazily dech. Až z nich jsem totiž zjistila jak vypadá ono tetování a kde je umístěné. A jsem moc ráda, že k sobě tak pěkně pasují :)

image image

Co říkáte?