Jak se to vlastně používá? Nezničí to moje oblečení? A fakt to funguje? Odpovědi na vaše nejčastější dotazy ohledně přírodních krémových deodorantů libebit jsou tu. A klidně se ptejte dál...

libebit přírodní deodorant

 

Jak se krémový deodorant libebit používá?

Nanáší se do podpaží prsty, jako krém, i když je to vlastně spíš pasta. Ano, je to relativně nepohodlné, musíte se s tím „patlat“ prsty, následně si nejspíš budete chtít umýt ruce… Ale je to prostě účinné. Zkoušeli jsme více variant tuhého deodorantu, vždy ale byla změna konzistence za cenu snížení účinnosti. Současné složení je skvěle vychytané, stojíme si za tím.

 

Nenechává deodorant fleky, nezničí moje oblečení?

Deodorantu stačí použít velmi malé množství. Rostlinné oleje a másla se rychle vstřebají, přičemž mimochodem skvěle ošetří pokožku, často velmi namáhanou holením, fleky na oblečení nezůstanou. Pokud máte o své oblečení obavu, počkejte po použití deodorantu minutku nebo dvě, než si ho obléknete.

 

Opravdu to funguje?

Ano, deodorant libebit je velmi účinný proti zápachu, nikoliv proti pocení. Proti pocení působí antiperspiranty (konkrétně často obsaženým hliníkem). O deodorantech se soudí, že pouze maskují zápach. Vyvážené složení deodorantu libebit ale působí proti vzniku zápachu tím, že velice ztěžuje život bakteriím, které ho způsobují. Pot jako takový nijak cítit není, je tvořen převážně vodou a asi z 1 % solí a minerály. Typický zápach potu způsobují bakterie žijící v okolí apokrinních potních žláz. Apokrinní žlázy se nacházejí především v podpaží a v tříslech. Pot z těchto žláz obsahuje bílkoviny a tuky, kterými se bakterie živí a jejichž rozkladem zápach vzniká.

 

Jak dlouho mně deodorant vydrží?

Naprosté většině lidí (tedy i mužům) stačí použít deodorant jedenkrát denně, co do účinku tedy vydrží celý den. Opravdu stačí aplikovat pouze malé množství, balení 90 ml Vám tak vydrží velmi dlouho, obvykle několik měsíců. Zvlášť ve stresových obdobích či letních vedrech ale můžete ocenit mini balení „do kabelky“, které rovněž nabízíme.

 

Máte další otázky? Ptejte se! Rádi odpovíme.