Je krásné mít sladěné oblečení s nějakým doplňkem, ale kdyby měl člověk všechno kupovat, tak se musí jednoznačně zbláznit. Já určitě, protože nakupování k mým zálibám opravdu nepatří.  Mám pokaždé dojem, že se mi jednotlivé věci k sobě nehodí, nebo se mi nelíbí materiál, provedení, cena vzhledem ke kvalitě nebo mám problém ještě s něčím dalším, a většinou to skončí tak, že jdu domu s prázdnou a navíc naštvaná "že v těch krámech zase nic nemají". Pravda, zase ušetřím Úsměv

Jak to tedy vyrešit? Ideální variantou je, si doplňky vyrobit Velký úsměv. Ne vždy to vyjde laciněji než v obchodě, ale zase je to orignál.

Mým oblíbeným doplňkem je čelenka do vlasů. Snadno a rychle se použije a přidá na ženskosti a jemnosti.

Čelenka je fajn, ale nejde Vám moc do hlavy spojení s šikmým proužkem? Hned vysvětlím a ukážu:

image

Na výrobu čelenky budete potřebovat čelenkový základ. Prodávají se v různých obchodech s výtvarným zaměřením, seženou se celkem snadno doslova za pár korun a jsou k dostání v různých šířkách.

Teď přichází na řadu šikmý proužek.Vyberte si ideálně již sešitý proužek (vybírat můžete tady) a natáhněte ho na základ čelenky. Je lepší nechat konce o trochu delší než je samotná čelenka. Konce proužku zahněte dovnitř (dětem klidně na dvakrát, aby čelenka netlačila za ušima do hlavy) a v ruce přistehněte. Přišití konců je důležité, aby proužek neklouzal po čelence.

Základ je hotový a můžeme dozdobit. Pokud použijete výrazný proužek, udělá jistě dost parády i bez dalšího zdobení.

Požadavek naší Barunky byl na čelenku s kytičkou a kytičku chtěla vyrobit taky z proužku (vybrala si sešitý proužek s jemným květinkovým vzorem).

Z kousku proužku jsem naskládala kytičku, ve středu ji prošila nití a takto připravenou ozdobu našila na čelenku (šlo by i podlepit látkou a přilepit k čelence tavnou pistolí).

Valinka má třeba jako ozdobu mašličku z červeného tylu (také na podkladu z bílého sešitého proužku), aby jí čelenka ladila k tylové sukničce.

Snadné a rychlé, co? Rozhodně vyzkoušejte, ať máte i Vy svoje originální kousky Úsměv.
 
 
Přeji hodně radosti při tvoření!