<h2>Tangled River od Wooly Wormhead</h2>

Čepici Tangled River jsem potřebovala už dávno. Ztratila jsem totiž svůj Hinagiku Hat a neměla co nosit ke kabátu do města. Dlouho ustupovala předvánočním projektům pro moje blízké až jsem ji nahodila symbolicky na Nový rok.

image


Vybrala jsem podle mě ideální materiál na doplňky - Manos del Uruguay Silk Blend v odstínu Coffee. Je taková silnější (síla DK), hřejivá, měkká a nekousavá.

image


Oproti návodu jsem udělala můj už tradiční dvojitý okraj (provizorní nahození s háčkem, pak lícový žerzej, řada obrace, pak patent, splést dohromady s provizorními oky a plést dál jakoby se nechumelilo). Na spodní stranu lemu jsem použila zbytky černého Silk Blendu právě z Hinagiku hat. Trochu jsem se bála, že hnědá příze nevyjde, protože návod žádal 178 metrů příze a Silk blend má jen 135 m. Já jsem přidala jedno opakování menšího vzoru navíc, aby mi nelezly uši ven.

image


S výsledkem jsem moc spokojená. Čepice drží na hlavě krásně, není velká ani malá. Dvojitý okraj je teploučký a zbytek o trošku méně, což mám ráda. Hloubka je tak akorát, čepice je vzadu mírně padací. To byl můj cíl.

image


Co?: Tangled River od Wooly Wormhead
Z čeho?: Manos del Uruguay Silk Blend Coffee (113m=0,82 přadena) a Black (30m, 0,22 přadena)
Jak?: jehlice 3,5 mm a 4 mm