Moje milé,

 

Už je tu měsíc červen! A dnešní den patří všem našim ratolestem. Dnes je den dětí, tak všem dětem se srdce přeji jen to nejlepší, pěkně si ten dnešní den užijte! Určitě se už všichni těší na prázdniny. Červen uletí jako voda a budou tu.

 

Připravila jsem na tento měsíc návod na háčkovanou aplikaci na cokoli vás napadne. Je to jednoduchá veselá housenka. Může být stejná, jako v návodu nebo ji můžete uháčkovat libovolně dlouhou a střídat barvičky, které Vás napadnou, princip je stále stejný. Z tenké příze bude maličká, ze silnější velká.

image

Moje housenka je z příze Limone, háčkovaná háčkem 3,5.

 

Z bílé příze uděláme smyčku a uháčkujeme tři řetízková oka, která spojíme pevným okem do kroužku.

1. řada: Do vzniklého kroužku uháčkujeme 16 dlouhých sloupků. Místo prvního dlouhého sloupku uháčkujeme dvě řetízková oka a pevným okem spojíme do kroužku. Přízi ukončíme a odstřihneme.

image

 

2.řada: Navážeme zelenou přízi a do jednoho místa vpichu uháčkujeme 10 dlouhých sloupků. Pevným okem spojíme s bílým kolečkem, ukončíme a přízi odstřihneme.

image

 

3.řada: Navážeme růžovou přízi a do jednoho místa vpichu uháčkujeme 10 dlouhých sloupků. Pevným okem spojíme se zeleným kolečkem, ukončíme a přízi odstřihneme.

image

 

4.řada: Navážeme žlutou přízi a do jednoho místa vpichu uháčkujeme 10 dlouhých sloupků. Pevným okem spojíme se růžovým kolečkem, ukončíme a přízi odstřihneme.

image

5.řada: Navážeme modrou přízi a do jednoho místa vpichu uháčkujeme 10 dlouhých sloupků. Pevným okem spojíme se žlutým kolečkem, ukončíme a přízi odstřihneme.

image

 

Všechny volné konce zapošijeme. Černou přízí vyšijeme pusinku a očička.

Aplikace je připravena k použití.

Přeji Vám krásné tvoření, spoustu milých okamžiků s dětmi a už snad také spoustu slunečných dnů, Martina

 

image