Od dnešního dne se z Dílničky Na Tvrzi stal Ateliér Na Tvrzi...ale jinak se nic nemění :-)

U zrodu obou názvů stále moje dcera Josefínka...když jsem se v roce 2008 zaregistrovala na Fler, byly Josefínce tři roky a já doma pořádala výtvarné kurzy pro děti - a ty vždy svorně  hlásily... "jdeme do dílničky!" ...a jelikož bydlíme v ulici Na Tvrzi (podle dochovaných pramenů tady kdysi dřevěná tvrz prý stávala), vznikl provizorní název Dílnička Na Tvrzi...v té době jsem také vyráběla převážně textilní hračky a vůbec se vše točilo kolem dětí, takže "dílnička" už mi zůstala.

            

Jak tak dcerka rostla, ubývalo hraček a přibývalo oblečení (hlavně kvůli mé nechuti nakupovat v konfekci a rozcházejícím se představám o tom jak by mělo oblečení na děti vypadat)...takže já nadšeně šila a Josefínka s úsměvem nosila....asi tak do třetí třídy základní školy...pak jsem najednou slyšela větu : "maminko, nemohla bych mít aspoň jednou na sobě něco normálního z obchodu? "...a vypadala u toho smrtelně vážně!

A tak začalo přibývat oblečení pro dámy, které naopak "to z obchodu" nechtěly.... velice Vám děkuji, milé dámy!

Nicméně čas kvapí rychle a najednou je z mé holčičky z "dílničky" velká slečna chodící na gympl, dožadující se originálních oblečků se slovy : "přece nebudu chodit v těch hrůzách z obchodu!...a víš co, pusť mě ke stroji, spíchnu si něco sama"...Bože, kdy se to všechno stalo?...zamáčknu slzu, trochu se nadmu pýchou a pouštím ji ke stroji...je fakt dobrá, je to moje dcera...je to tam! (taky se stihla naučit paličkovat, tkát, vyšívat a utáhne sama čtyřhodinový workshop se šesti dětmi)

A tak se z dcery stala parťačka a taky modelka...jen pro potřeby Fleru, samozřejmě.

 

Takže už mě nepřekvapilo, že slyším - "mami, ta Dílnička už je vážně trapná, jakoby si tady pořád hrály děti, to musíme změnit"

Jestli ony ty děti nemají občas pravdu....tak tedy Ateliér Na Tvrzi...to by prý šlo :-)

Krásné dny všem přejí Johana a Josefína