Pomalu ale jistě se multifunkční cestovatelské šaty, které jsem navrhla rozbíhají do světa. Kromě toho, že je nakupují zákaznice z různých koutů si je oblíbili i Slovenky a Češky ne jen kvůli výletům do zahraničí, ale i proto, že jejich důvtipu a střihu nevědí odolat.

Když si česká blogerka Simona Buchlaková alias "Kudrna ráno" vyzkoušela světlezelené multi šaty, nevěděla si už svou dovolenou bez nich představit. Tomu se jinak říká láska na první pohled :D Čekal ji výlet do Portugalska, kde vznikly tyto nádherné plážové fotky:

multifunkční šaty na cestování

Na Simonkinom blogu www.kudrnaterano.cz najdete pár slov o tom, jak si multifunkční šaty nastajlovala a kterou verzi využila nejvíce. (Sleva, která je v blogu zmíněna, již neplatí.)

variabilní šaty, který lze obléci jako šaty s rukávy, šaty bez rukávů, šaty s jedným rukávem a šaty s vázaním za krkem, taky i jako dlouhou sukni

Foto (i titulní fotka): Zdeněk Buchlak, modelka: Simona Buchlaková

I Anastasia, studentka psychologie z Moskvy (Rusko), si užila léto v multifunkčních šatech. Začalo to černými multifunkčními šaty na jaře v Praze:

černé šaty s tříčtvrtečním rukávem

černé šaty na podzim s tříčtvrteční rukávy

pokračovalo v Itálii - Verona a Turín,

multifunkční šaty na míru z organické bavlny

Multifunkčná sukně, z níž lze udělat šaty

variabilní oblečení Praha

a pak v Gruzínsku:

Krátke šaty s delším rukávem

Anastasia měla multifunkční šaty vyrobené na míru z organické bavlny. Je to velmi příjemný lehký materiál, který navíc po vyprání hezky voní. Nevím, čím to je, ale prala jsem ho před zpracováním bez pracího prostředku, bez aviváže a všimla jsem si, že voní trochu jako dětské věci. Setkali jste se s tím už? Do světa v multifunkčních šatech se vybrala i Slovenka Dominika. Bohužel jí cestou na dovolenou letecká společnost ztratila zavazadla. Naštěstí se nakonec našla, ovšem byla ji doručena až nějaký čas po příchodu na Slovensko. Takže na výletě neměla co na sebe. Holky, pokud si multifunkční šaty dáte na sebe už před vstupem na letiště, máte zaručeno, že v případě ztráty kufru budete mít následující dny určitě co nosit ... sice celou dobu stejné šaty, ale každý den na jiný způsob. 

šaty na cestování nalehko

(modelka Veronika Školová)

Nejvíce mě překvapila zákaznice, která se chystala na výlet do Indonésie, a jelikož plánovala dlouhé pěší výpravy s batohem na zádech, napadlo jí, že si na internetu vyhledá nějaké oblečení, které lze obléci na mnoho způsobů. Začala googlovat a narazila na multifunkční šaty. Hledala přesně to, co vyrábím. Sice fotku nemám, ale dobrý pocit, že někdo využije šaty přesně tak, jak si představuji, je na nevyfocení.

handmade dyzajnérske multifunkční oblečení

(Bývalá baletka Rita nad střechami Prahy)

Z komentářů, připomínek a pozorování zákaznic při zkoušení šatů jsem přišla na mnoho skvělých nápadů, jak již existující šaty vytuningovat a tak momentálně pracuji na updatované verzi, kterou chci otestovat v září v Kazachstánu. V podstatě je už téměř hotová, vypadá jinak a možná budou brzy fotky;) No i tak bude první verze multifunkčních šatů navždy moje "simply the best" ♥♥♥.

Mária Reváková / majoranka