Vedle designu lamp, také nadšeně vybírám pro lampy jména. Některé dostanou jméno čistě intuitivně ale většinou dostávají jména podle oblíbených míst, kam jsem v minulosti cestovala. Jeden článek o mém cestování si můžete přečíst na tomto blogu.

Lampa Esselen je mojí zatím nejoblíbenější a její indiánský tkaný vzor zapadá do bohémského stylu. Dostala jméno podle kmene původních indiánů z oblasti Monterey a Big Sur, kde jsem i nějaký čas žila. Odtud potom jméno Esalen, dech beroucího místa v Big Sur. Esalen nejsou lázně, kostel, škola, ani klášter, je to směsicí všeho. Je to místo, které mě absolutně okouzlilo! Lázně s termálními prameny se nachází na útesu a z večerního koupání se stává unikátní zážitek.

Lampa Papailoa nese jméno „mojí domovské“ pláže, na které jsem bydlela, když jsem měla tu možnost žít na Havaji. Papailoa má zlatý klobouk jako písek této nádherné dlouhé pláže, která je ráno lehce zamlžená a odpoledne se leskne a písek je teplý a měkký a leží se na něm jako v peřinách! Tyrkysová voda, která voní sladce po řasách a z které vykukují každou chvíli hlavičky želv, láká k tomu, že do ní skočíte po hlavě a vy najednou víte, že svět je nádherné místo!