Nedávno jsem zahlédla na internetu pojem sponkovník. Ihned jsem začala pátrat po tom, co to ten sponkovník vlastně je (že by strom, na kterém rostou sponky?). Poté co jsem se porozhlédla tady na fleru a na pinterestu až mi bylo všechno jasné... Je to skvělý pomocník pro maminky  a krásná dekorace pro malé parádnice.  Takového jsme jako malé se ségrou neměly, sponky se nám válely v krabičce v šuplíku. Najít některou konkrétní býval někdy skoro detektivní příběh, natož když se zamotaly do gumiček a korálků. To už dnešní maminky řešit nemusí.

Horní dekorační část sponkovníku bývá ušita z bavlni či plsti, většinou se jedná o zvířátka, kytičky či veselé postavičky. Ale v čem spočívá ta výhoda? Přece ve stužce, na kterou se dají zavěšovat různé druhy sponek, pírek a drobných skřipečků. Některé sponkovníky bývají ještě lepší a jsou doplněny o další vychytávky jako je kapsička na drobné poklady či gumičky a poutka na čelenky. Konečně se sponky už se nikde naválí, a protože jsou pěkně na očích, mají hned malé princezny jasno, kterými se příště ozdobí.

Rozhodla jsem si nějaký ten sponkovník vytvořit, už jich mám doma pět, ale vyskytl se nový problém... Za ta léta už mi skoro žádné sponky nezbyly a já na ně nemám co pověsit, ale nezoufám si. Pokaždé když přijede na návštěvu má nevlastní dcerka a vidím jak si je nadšeně prohlíží, tak vím, že je nedělém zbytečně. A než povyroste tak si třeba mezitím některé najdou své místo v jiných domácnostech a budou dělat radost malým parádnicím.

 

Poutko na čelenku:

poutko na čelenky

Malá kapsička na gumičku, prstýnek či jiný poklad: