Ti z vás, kteří mne na Fléru již zaregistrovali, ví, že se aktuálně zabývám hlavně tvorbou vinutek. V profilu (než jsem ho vyměnila za aktuální vánoční zdravici) jste se mohli dočíst o mých dalších zálibách, jako jsou drátky, korálky a barvičky. Kolegyňky z klubu Hedvábí znají moji slabost pro tuto nádhernou látku. A jelikož v mém zboží naleznete jen a pouze vinutky, myslím, že by byla škoda nerozdělit se s vámi o radost, kterou jsem měla z výtvorů, které se na Fléru neobjevily.      

Nejprve tedy drátky. Drátuji velmi zřídka, většinou na konkrétní zakázku. O to víc si drátkovací chvilky užívám. Ráda vymýšlím šperky na míru, pro konkrétní osoby, ke konkrétním kouskům oblečení.
Soupravu z fialových clarisek jsem vytvářela kamarádce k antracitovým plesovým šatům.

Tento přívěsek byl zhotoven na zakázku pro „vnadnou“ dámu, nosící velká dekolté a milující růžovou barvu.

A poslední kousek byla zakázka pro výraznou dámu zvyklou na velmi okaté šperky, na přání v červené a černé barvě.

A přesuneme se k hedvábí. Jak jsem se již výše zmiňovala, letos jsem svůj volný čas z největší části věnovala vinutkám, takže mé milované hedvábí zůstalo poněkud stranou. Přesto se mi podařilo čas na pár konkrétních hedvábných zakázek vyšetřit.  

   
   
   
 

 

 
 

Velkou radost jsem měla z důvěry kolegyňky, která mě oslovila s prosbou o hedvábnou šálku, která by jí ladila k šatům na kamarádčinu svatbu. Dost jsem se vyřádila, ale s výsledkem jsem byla spokojená. Nutno dodat, že na krk jsem jí k tomu vyrobila fialovou vinutku s bílými kytičkami, kterou už jsem však nestihla zdokumentovat.

   


 


 

A tohle je můj zatím poslední hedvábný kousek:

                                          

A pro všechny, kdo se mnou došli až sem, vkládám jako bonus za trpělivost koláž fotek náhrdelníků z vinutek, které byly prodány jako vánoční dárky mimo Flér.

Pokud vás něco z mé tvorby zaujalo, budu ráda za komentář, neboť není nad průzkum veřejného mínění mezi odborníky a znalci!