I my jsme se, stejně jako kwalik, inspirovali ve školce. Děti vyráběly Mořský svět plný chobotniček, rybek, mušliček, hvězdic. A to se nám tak líbilo, že jsme se pustili do vlastního.

Tyhle dny jsou pro domácí tvoření jako stvořené, venku poprchává, Tedíka bolí v krku, tak máme spoustu času. Já zavzpomínala na dětství, kdy jsem zužitkovala každou volnou krabici a krabičku na domečky a nábytek.

Tentokrát nám posloužila krabice ze stěhování, kterou jsme vylepili barevnými papíry. Chobotnice je z roličky vy víte od čeho, palmy z roličky od utěrek. Maják si Tedík vyrobil sám loni na keramice, je dost velký na to, aby se do něj vešel panáček nebo truhlička s pokladem. Zužitkovali jsme hromadu nastřádaných časopisů, sice jsou už několikrát pročtené, táta nám je chtěl vyhodit, ale ubránili jsme je a teď se nám moc na vystřihování rybek a mušliček hodily.

       

Ještě musíme najít zásobu mušliček, někde se nám při stěhování zatoulaly. Odpoledne si ještě zaběhneme ven najít pár kamínků...

Suma sumárum za dvě hodinky jsme měli hotovo a před námi je nekonečně hodně hodin zábavy. Tedík se od Mořského světa ještě nehnul! Vypráví si příběhy, zapojuje různé další figurky, obrázky.

Už plánuje výrobu dalších světů - čeká nás pravěký, středověký, vesmirný a roboťácký

A až se venku vyjasní, půjdeme si trochu zaskákat (aneb kdo neskáče, není Čech).