Možná nejste příznivkyní minimalismu a černobílá Vám nic neříká? Možná kolem sebe potřebujete barvy, orientální a geometrické vzory. Líbí se Vám nespoutanost, hravost, mix materiálů a pestré barvy? Tak to je má nová kolekce "Colours of Life". 

Tady jsem sebrala všechnu odvahu a touhu vytvořit něco svěžího, barevného, šťavnatého a nespoutaného. Nadchází babí léto (má nejmilovanější část roku :-) ) a tato kolekce je ještě čerstvou vzpomínkou na horké létní dny.

Ráda bych zmínila včem je tato kolekce zase trochu jiná. Před nedávnem jsem začala objevovat jiný druh materiálu. Začala si rozšiřovat obzory, opustila luhy tuzemska a začala hledat v zahraničí. V "Colourskách" hrají dominantu metalické sutašky, které jsou z Francie. Tyto sutašky jsou nejen krásné svým vzhledem, který je na první pohled něčím jiným. Jsou vynikající také v tom, že jsou mnohem pevnější než-li sutašky z viskózy a tím pádem se šperk stává mnohem stabilnější a celkově "bytelnější".

Za zmínku také stojí překrásný střed těchto náušnic. Ten tvoří skleněný knoflík s květinovými motivy v matné úpravě. Ten je objednaný také ze zahraničí. Nicméně bych dala krk za to, že je od našich šikovných českých sklářů z Jablonce nad Nisou. Prostě zlaté české ručičky jsou známe i za hranicemi :-) Miluji tyto skleněné knoflíky! Mám jich doma poměrně velkou sbírku a krabička s nimi, patří k věcem, která je mému srdci blízká a ráda do ní chodím nakukovat :-)

Horní část je tvořena z puzety z ch. oceli, která je osazena Swarovski kamínkem. Ta poté přechází do dalšího Swarovski kamínku 12 mm, který je pro změnu obšit Toho a mačkanými korálky. 

Mačkané korálky v mnoha druzích jsou pak použity v dolní části náušnic. Je jich tolik druhů, tolik barev. Chtěla bych je mít všechny. Ale musím se přiznat, že sladit potom vše a vybrat z nich je nelehký úkol. A to i časově. Technika šitého šperku se sutaškami je velice náročná na čas a preciznost. Vytvořit čistě sutaškový šperk zabere hodiny. A pokud ho tvoří člověk, kterému záleží, aby jeho šperk vydržel a zdobil svou majitelku, co nejdéle, ten zkrátka nemůže být šitý horkou jehlou. 

Konečně jsem se také dostala k tomu, abych své šperky vyfotila na "živé bytosti" a Vy tak měli možnost vidět a mít lepší představu, jak šperk vypadá! 

Colours of Life no. 1. :

 

Colours of Life no. 2. :

 

Colours of Life no. 3. :


 

Doufám, že Vás má nová kolekce zaujala a i tato malá ukázka v praxi ukázala, jak krásná a dokonalá můžete být. 

Odměňte se a dopřejte si netradiční a designový kousek. Bude ozdobou Vašich šperkovnic. A co je mnohem důležitější, dá Vám pocit jedinečnosti!

Mějte krásné babí léto, s úctou.

Zdeňka Křiklánová

Damaris Jewelry & Art