O Daníkovi a jeho nemoci byl na blogu už uvěřejněný jeden článek. Pro připomenutí Daník trpí velmi vzácnou a velmi zákeřnou nemocí zvanou infantilní cystinoza. Původně jsem chtěla psát o tom, co všechno se podařilo zakoupit Daníkovi a čím Zrnka ulehčila Daníkovi jeho osud.

Nakonec jsem se ale rozhodla psát o naději, o radosti. Daník má při svém nelehkém osudu jedno velké štěstí. Maminku Gábinu. Daníkova maminka je životní optimistka, je to silná žena s nadhledem a se schopností radovat se ze života. A to i v situaci, kdy by mnozí z nás ztráceli hlavu i soudnost. Gábina si neztěžuje na to, co je potkalo, přijala nelehkou situaci a dokáže ji vnímat jako něco, co jejich život obohacuje. Vždycky tady děkujeme dárcům, děkujeme výrobcům, přispěvatelům na Zrnka, ale já bych dnes chtěla poděkovat mamince Daníka.

Děkuji Gábino za tvůj pohled na život a na svět. 

 

A tak než bych tady těžce smolila řádky k tomu, co Zrnka Daníkovi koupila a jak mu to pomohlo, pomůžu si slovy Daníkovi maminky, protože z jejích slov optimismus září a jsou to ta nejlepší slova, lepší bych nikdy nenašla.

Gábina o vozíku:

I letos se chodilo na houby i letos houby rostly. Jen ty procházky s Daníkem na jednom rameni a dostatkem vody na druhém nebyly nic moc. Domů jsem se vracela s pěknou bolestí zad a kvalitně spocená :)...díky O.S. ZRNKA ale Daník dostal odpružený vozík za kolo, který u nás slouží jako úžasný dopravní prostředek do všech terénů místo kočárku, který se všude dostat nemůže. Daník sice chodí, ale horší terén mu dělá velké problémy a rychle se unaví. V lese je pro něj asi 300m strop toho, co ujde. Pak už se jen veze. Za naší rodinu tedy velmi děkujeme, protože výlet kamkoliv je nyní o mnoho jednodušší.

 Daník autosedačkaDaník vozík

Gábina o autosedačce:

Pro Daníka jsem o prázdninách též řešila, že pětibodové pásy v sedačce mu absolutně nevyhovují, tlačí, nebo se dostávají pod PEG. Daník odmítal nastoupit do auta, že ho bolí bříško a já začala být zoufalá. V autě trávíme moc času a tohle byla čára přes rozpočet. Zrnka opět přispěchala s nabídkou koupě autosedačky s pultíkem, která po menší úpravě (vydlabání části polystyrenu před PEGem) vůbec na bříško netlačí a Daník je opět v autě spokojený. 

 

Gábina o radosti J:

Máme po další kontrole a opět to nebylo vůůůůbec špatné :o)...

Daník má aktuálně v leže 87cm a 9.850g...troufám si říci, že těch 10kg letos dáme !!! Krev také celkem v pořádku a až na pár hodně špatných nocí máme celkem klidné období.

Další novinkou je, že už na špičkách dosáhne na kliky doma a může si otevřít dveře. Když to zjistil, celý jeden den jen zavíral a otvíral dveře. Ta radost z nového zjištění byla nepopsatelná...od té doby říká, že je "velký chlap". :o)

 

Texty jsou vykopírované z Daníkova blogu a z domovského serveru Zrnek Baby-café

 

Děkujeme všem, kdo pomáhají na fleru, prodávajícím i nakupujícím i fleru samotnému.

 

Blanka/Zrnka