image

Minulou sobotu slavili  naši kamarádi a spolupřistěhovalci na Boreč narozeniny svého druhorozeného synka Toníka ... Pozvali nás na dorty. V domě žádný dárek, do města do hračkárny pro plastový prefabrikát se mi teda zrovna moc nechtělo a shánět vhodný dárek pro dítě intelektuálů nebyl čas.Tak jsem se zeptala manžela jak to vyřešíme a on mi poradil: " Tak mu ušij medvídka". Tak jsem ušila medvídka...

image

Zahrábla jsem do ikeatašky zamaskované pod postelí, která je plná hadříků, které mi zbyly z doby, kdy jsem provozovala butik a našla jsem parádní šedivé semišovomanžestrové a ještě navíc elastické gatě velikosti 42. Výroba střihu zabrala trochu času. Když děláte střih na prvního méd'u, tak je to vždycky překvápko co z toho vyleze za výraz. Vlastně jsem ani moc nečekala, že se povede. Když jsem sešité díly začala plnit vatelínem a zvířátko dostávalo 3D rozměr, měla jsem radost, že se docela zdařilo i když vypadá víc jako myšák, než-li méd'a.Děti, které u nás byli na prázninách se přidali k práci a společně jsme vybírali knoflíky na ksichtík a výborně jsme se u toho pobavili. Jonáš myšákovi ještě vymyslel kšandy a společně jsme dárek donesli Toníkovi.


Tady je další pokus o zvíře. Trošičku jsem poupravila střih hlavičky, místo záševků, které tvarovaly nos, jsem prodloužila šev obloukem až ke krku. No a vyšel mi z toho takový přísnější koala, tak jsem mu na břiše vytvořila ještě kapsu. Není to takový roztomilouš jako ten první, ale snad se taky někomu bude líbit.


image







image



image