Ach ty rámečky aneb "domácí galerie"


Nevím jaké nejvhodnější slovo zvolit a tak doufám, že to nepřeženu, když použiji slovo "zbožňuji", protože skutečně zbožňuji všelijaké rámy a rámečky, samozřejmě i obrázky v nich, ale často jsou to právě ty rámy, které dají vyniknout obsahu. Rámy, které vhodně doplní a podtrhnou ten náš oblíbený obrázek nebo grafiku a dají se různorodě uspořádat do zajímavých kompozic a sestav. Ráda bych tady ukázala pár nápadů, které mě při brouzdání po internetu opravdu zaujaly ať už jsou více či méně tradičnější nebo občas trochu neobvyklé. Ve výběru budu určitě pokračovat: i někdy příště:) Potěšme tedy své oko nebo klidně očka obě a nechme se inspirovat:)


(Kde mohu uvádím původní zdroj.)




 

 

Bílé a černé rámečky se hodí téměř všude a ke všemu. Opravdu ale svědčí výrazným barvám, nápadité grafice a dětským ilustracím, krásně ale dají vyniknout i velmi jednoduchým obrazkům. Pokud je poskládáme do skupin, vytvoříme tak zajímavé a často velmi originální kompozice, v podstatě takové samostatné "autorské dílko". Myslím, že se opravdu výborně hodí do dětských pokojíčku, ale samoźřejmě nejen tam. Níže si prohlédněte několik inspirativních fotografii:)

 

 


http://ourhumbleabowed.wordpress.com/2011/04/12/birds-and-a-feather/

 

Všimněte si u této fotografie výše kompozice velikosti jednotlivych rámů: ty největší tvoří střed, ke kterému se postupně přidávají střední a menší velikost. Celou sestavu doplňují vlevo dole tvary kulaté, ale věřím, že by tato nástěnná galerie byla skvělá i bez těchto. Obrázky propojuje romantický námět ptačího světa.



 

 

Tato galerie ukazuje na velmi pečlivě plánovanou sestavu složenou jen z bílých rámečků.



 

A zde se autorovi podařilo spojit jak rámečky zavěšené, tak i jen opřené či zajímavý rám splňuje funkci samotného výstavního kousku.

 

http://www.apartmenttherapy.com/good-questions-online-sources-58796


Všimněte si opět tvarů jednotlivých rámů od největších k těm menším.

 



Photo Gallery Wall

Původní foto/original photo http://www.tealandlime.com/2011/07/photo-gallery-wall-finished/


Zde je jsou bílé rámečky doplněny o klasickou barvu dřeva, ale také o další tvary a celkem nečekaně o zajímavě řešené písmeno "H". Autorka této kompozice zvolila za téma rodinnou galerii fotografii, která je umístěna v dětském pokoji. Vše velmi vkusné a spíše v tradičním pojetí.


Na pokračování:)))