Dnes bych se s Vámi ráda podělila o pár informací jak nám mohou minerály být prospěšné a jaké si vybrat. Už od nepaměti se kameny používali při léčení psychických i fyzických obtíží. Každý kámen má svůj vlastní druh energie nebo vibrací a to právě určuje k jakému léčení se nejlépe hodí. Využít těchto léčivých schopností kamene můžete mnoha způsoby - nošením kamene u sebe nebo šperků z něj vyrobených, na terapii kde se kameny přikládají k léčení jednotlivých organů nebo čaker nebo u Vás doma podle toho jaká energie Vám v domácnosti chybí. Zde je několik tipů při pořizování kamenů:

image

Jak kámen vybrat:

  • Nejjednodušší způsob jak kámen vybrat je podle toho, který se Vám prostě líbí. To zní poměrně banálně, ale vychází se z toho, že naše tělo dokáže podvědomě vnímat energii kamene a proto se nám líbí ty kameny, které představují to po čem toužíme nebo co nám chybí. Proto klidně vyberte kámen, který vás nějakým způsobem přitahuje. A zpětně podle vlastností kamene můžete také určit to, co Vám v životě chybí aniž by jste si to například uvědomovali.
  • Další způsob výběru je podle toho čeho chceme docílit, ať už v osobním životě nebo k léčení konkrétních neduh. Existuje mnoho knih a článků, které popisují vlastnosti jednotlivých kamenů. Snažte se na jít ty články, které kámen představují jako celek ať máte představu jaká je jeho energie. Například existuje mnoho kamenů, které podporují lásku nebo vášeň. Ale situace je jiná podle toho jestli jste sami a hledáte někoho nového, jestli jste právě po rozchodu nebo jestli jste třeba v dlouholetém vztahu a máte pocit, že Vám něco chybí. A na každou z těchto situací bude vhodné použít jiný druh kamene, proto věnujte čas výzkumu ať vyberete ten, který bude nejblíže tomu co opravdu chcete.
  • Dále můžete kámen vybrat podle jeho vlastností. Některé kameny se například všeobecně hodí k jednotlivým znamením zvěrokruhu, k určitým čakrám nebo živlům. Tento druh výběru se hodí především když chcete všeobecně prospět zdraví a posílit pozitivní vlivy ve Vašem životě.

 

Jak se o kámen starat:

  • Když už máte kámen vybraný je dobré ho, ještě předtím než ho začnete používat, vyčistit a nabít. Kameny vstřebávají energii ze svéhe okolí a proto je potřeba je pravidelně od těchto načerpaných energii čistit. Měli by jste to provést hned po jeho koupi, ale také pravidelně při jeho využívání, aby byl schopen Vám nadále sloužit. Kámen, který je zahlcený v sobě může začít mít prasklinky a celkově vypadat matněji než původně.
  • Nejčastější způsob čistění k v solném roztoku, sul má totiž očistné vlastnosti. Do misky přidáte lžíci mořské soli a kámen necháte ve vodě namočený 24 hodin. Pořádně si ale pročtěte vlastnosti jednotlivých kamenů, ne všechny jsou vhodné pro kontakt s vodou nebo solí. U takových kamenů můžete očistu provádět jen pod tekoucí vodou nebo pokud ho nechcete nemáčet vůbec tak můžete sůl posypat kolem. Dalším způsobem je kámen zahrabat do půdy, vybírejte ale půdu, která má všechny živiny a není znečištěná. Z toho důvodu se k tomu nehodí např. hlína v květináčích co máte doma.
  • Poté co je kámen vyčištěn je ještě potřeba ho nabít pozitivní, léčivou energii. To se nejčastěji provádí na slunečním světle kde necháte kámen odpočívat nebo pro některé kameny na měsíčním světle. Opět si pročtěte zda se daný kámen hodí na přímé sluneční světlo, do stínu a nebo raději k nabíjení v noci. Dálší způsoby jsou například pomocí konkrétních bylin pro daný kámen, ale to už většinou vyžaduje více znalostí.

image

Zde máte pár návodů k tomu jak s kameny začít. Příště se dostaneme k léčení konkrétních záležitostí a k jednotlivým kamenům.

 

---Valkyrie---