...tohle je můj čas. Čas, kdy kdy se stírá hranice mezi světem živých a mrtvých. Samhain. Čas, kdy se je možné dotknout duší těch, co tu již nejsou s námi. Čarovná a čarodějná doba, kdy je nejtenčí hranice mezi světy.

...rok je u konce. Podívejte se, jak vypadají moje voňavé růže v červnu a jak v listopadu. Jsou jiné, ale stále krásné.

image image

...končí podzimní jásavost a přicházejí mlhy. Magické, tajemné, sychravé. Stromy ztrácejí listí, bláta přibývá. Den je krátký, noc nekonečná. Havrani přilétají. Málo poviností, spousta volného času, třeba i na šití. Jak je dobře doma s hrnkem čaje a dívat se, jak prší.

Divá zvěř s béžovou - povlak na polštář

...netrpím na podzimními chmury. Miluju listopad. A šiju. Letos převážně v modré. Chybějící barvy nahrazuji luxusními materiály.

...třeba ty nejkrásnější, tak trochu folklorní sukně z látek od nesmrtelného Williama Morrise. Sukně mají spoustu promyšlených detailů a zdobných prvků. Velmi tradicionalistické, folklórní a přitom se jedná o moderně uchopený folklor, který můžete nosit třeba do práce.

<span>Podzimní morrisovka ...slečinkovská XS-M | <a href="https://static.flercdn.net/i3/products/dd2/f/85/94/10999485_ctatnua.jpg" target="_blank">Zobrazit plnou velikost fotografie</a></span>

 <span>Podzimní morrisovka ...slečinkovská XS-M | <a href="https://static.flercdn.net/i3/products/dd2o/f/85/94/10999485_yygufpt.jpg" target="_blank">Zobrazit plnou velikost fotografie</a></span>

 image

Podzimní morrisovka se zástěrkou, vel. XS-M

Podzimní morrisovka se zástěrkou, vel. XS-M

Staré časy nestárnou ...sukýnka se zástěrkou 8-12

...a taky vyšívám... na buretové hedvábí...

Jelen je nejlepší s buretem ...áčková sukně vel. S

Jelen je nejlepší s buretem ...áčková sukně vel. S

...ale i na len a modrotisk

...moc mě baví moderní vzory vytištěné pěkně ručně tou nějtradičnější tiskařskou technologií... letos se dokonce modrotisk dostal na UNESCO seznam nehmotného dědictví.

Emil Holub na modrotisku a konopí, XS-M

 ...ale umím i tradičnější vzory. Dostalo se ke mě spousta modrotiskových sukniček  v různém stádiu rozešitelnosti. Došívám, přešívám do kavčího looku.

 ...a jak to máte vy? Setkáváte se s přáteli? Potkáváte své blízké duše v tento čas, kdy mlhy zvolna mrznou? Nebo se upíjíte melancholií?

Střevíce jsou pravý a levý,

člověk víc bytost, nežli věc,

co je to duše, nikdo neví

a jezevec je jezevec (J. Skácel)