Atopický ekzém, vyrážky, pupínky, ... Stále přibývá více maminek, které hledají přírodní olejíčky, mastičky na ekzémy svých dětí. Procento ekzematických dětí se zvyšuje, spouštěcím faktorem je téměř vždy maminka dítěte.

Začněme od začátku ...

Pokud se u lidí / dětí i dospělých / objeví nemoc, bolest, špatný pocit, negativní emoce ... snažíme se najít příčinu. Pokud se mi na pokožce objeví vyrážka - zjišťuji a vidím "PŘÍZNAK", který většina lékařů bude léčit mastí, prášky ... Příznak, sám o sobě, nám přišel pouze sdělit nějakou podstatu, kterou opojíme, které se nevěnujeme a kterou si je potřeba přiznat. Laicky řečeno - ekzém nám viditelně sděluje, že je "něco" v nesouladu.

Tudíž, příznak - ekzém, můžeme léčit běžným způsobem ... mazáním, potíráním, pojídáním prášků tišící svědění ...
Ovšem, samotná PŘÍČINA, která ekzém spustila, nebude vyřešena ... a tak se ekzém objeví znovu a znovu ... popř., až do doby, kdy se vědomě či nevědomě dokážeme s příčinou zharmonizovat.

Když mě osloví maminka, která řeší ekzém u svého dítěte, samozřejmě jí doporučím potřebné olejíčky, rostlinná másla, ... a sdělím, že k úspěšné léčbě je nutno odstranit příčinu.

PROČ, PROČ, PROČ ?

Otazníky a otázky ze stran maminek jsou velmi časté. Hledají nezodpovězenou otázku, na kterou doposud nedostaly jasnou a srozumitelnou odpověď. 
Pravdivá odpověď je ovšem taková, kterou většina nevědomých rodičů, odmítá přijmout. 

Každé dítě je zrcadlem svých rodičů, je ovlivněno prostředím, ve kterém žije a hlavně emocemi, které v rodině panují. Nespokojená, zranitelná, nemilovaná, stresovaná, upracovaná, neklidná MAMINKA = nespokojené, nezdravé, nešťastné dítě.

Atopický ekzém u dětí vyvolávají negativní emoce rodičů, mezi které patří, např:

* stres, strach, obavy, negativní emoce ženy v těhotenství
* nevyřešené problémy mezi rodiči - napětí
* pocit nedostatečné lásky od rodičů
* nespokojenost, stres, strach, obavy, úzkost - maminky
* vysoké pracovní nasazení, spěch - málo času na dítě
* neurovnaného vztahy - mezilidské vztahy
* životní nespokojenost, život si maminka představovala jinak
* nenaplněné touhy maminky


pokud chce maminka vyléčit atopický ekzém svého dítěte, musí nejdříve vyléčit sebe

Za deset let, co se věnuji přírodní kosmetice, bylinkám a přírodninám jsem prošla mnoha změnami, které mi otevřely oči. Díky některým změnám vidím věci jinak - a stejně tak je učím vidět i ostatní. Maminky, které se rozhodly ekzém u svého dítěte zcela vyléčit - vypovídají, že jedinou cestou k úplnému vymizení ekzému u svého dítěte, je "změna sebe sama". Samozřejmě, velmi účinnými pomocníky jsou přírodní dary: čisté přírodní rostlinné oleje, rostlinná másla, éterické oleje, byliny, přírodniny.

Jak to celé funguje ...

Často se mě maminky ptají, zda existuje nějaký obecný návod ... Odpovídám vždy a s úsměvem, že neexistuje. Každý člověk je individualitou, na každého "platí" něco jiného a každý dětský ekzém vznikl odlišnou příčinou. To samé platí i ve výběru kosmetických suroviny - neexistuje univerzální složení a výběr přírodnin, které by platily všeobecně pro každého.

Základní pravidla jsou však stejná ...

Kód, kterým jsme spustili příčinu a zadali tak vzniku ekzému, je možno kdykoliv vypnout. Musíme si uvědomit, že je v nás problém, případně nějaký blok, který nepřehlížíme, ale naopak se s ním "seznámíme". Připustíme si problém, pojmenujeme ho, pohlédneme na něho. Dětský ekzém je v podstatě alergie na problémy rodičů - dítě je stále nuceno řešit "nevyřešené" problémy svých rodičů. Pokud se dokážete svých problémů zbavit, pomůžete svému dítěti zbavit se ekzému. 

S dětmi je možno uzavřít i "ústní dohodu" ... V klidu si s dítětem sedneme a povedeme rozhovor. Maminka by měla dítěti vysvětlit, že si odteď bude svoje "dospělácké problémy" řešit sama nebo s tatínkem, že je to tak v pořádku a není to nic, co by nějak narušilo láskyplný život. A na oplátku bude mít dítko za úkol " žít dětský život ", a to bez starostí, trápení či přemýšlení o tom, co "mamku nebo taťku trápí". 

Samozřejmostí je však také zdravější strava. Chápu, že děti stravující se ve školce nebo ve škole - nemají mnoho možností, ale je potřeba ze stravy odbourat nějaké druhy potravin a naopak jiné přidat. Vše se řeší individuálně, dle potřeb dítěte a rodičů.

Bližší informace na emailu, vnitřní poštou.