V minulém blogu jste mohli vybírat nejpovedenější šperky či jiné výrobky z polymerové hmoty vytvořené na téma Organické vzory a tvary. Podle výsledků vašeho hlasování téma nejvíce "sedlo" autorkám La Casa Azul, ivabro a ko.ka. Gratuluji {#emotions_dlg.rose2}.

Pojďte si přečíst kratičké "rozhovory" s vítězkami o tom, jak se jim organické téma líbilo, kdo je jejich vzorem a také o tom, jak a kde schraňují své polymerové zásoby.

1. místo: La Casa Azul

image

Jak se ti líbilo téma "Organické vzory a tvary"? Bylo ti blízké?
Téma se mi velice líbilo, přestože jsem nikdy předtím žádnou organiku nezkoušela (s výjimkou workshopu Sylvie Peraud na loňském ECC). Nejvíc na něm oceňuji to, že je nesmírně variabilní, skýtá neomezenou škálu možností a každý si do něj může zapojit techniky, které jsou mu blízké (modelace, textury, barvy apod.). A fantazii se meze nekladou... to téma je tak široké, že bych skoro dala druhé kolo :)

Kdo je pro tebe největším vzorem v polymerové tvorbě?

Tohle je strašně těžká otázka a je v podstatě nezodpověditelná, jedno jméno určitě nemám, navíc se mi to mění podle toho, jak poznávám další a další zajímavé polymerové tvůrce.

Kdybych ale měla jmenovat aspoň pár nejoblíbenějších, tak ze zahraničních by to určitě byly Lindly Haunani spolu s Maggie Maggio, protože miluju barvy a ony to s barvami opravdu umí a pak taky Christine Damm, protože skvělým způsobem kombinuje barvy s texturami s určitou syrovostí, která se mi moc líbí.

Z českých polymerových umělkyň nejvíc obdivuju Pavlu Čepelíkovou, Ivu Brožovou a Danu Phamovou v libovolném pořadí, všechny pro preciznost, skvělé neotřelé nápady a vášeň, kterou do tvoření dávají.

Kde a jak skladuješ hmoty a pomůcky pro polymerové tvoření?

Téhle otázce se musím smát, protože kdybych měla odpovědět popravdě, musela bych napsat, že všude, kde mi to právě odpadne od ruky :) S rozrůstajícím se arzenálem pomůcek a všeho, co k polymerovému tvoření patří jsem pochopila, že dobrá organizace mi ušetří mnoho času, místa v bytě a hlavně že dobré skladování prospívá hmotám i nástrojům, snažím se budovat sofistikovaný systém plastových krabic a kufříků, zatím mi to všechno zabírá tři velké šuplíky v komodě z nejmenovaného švédského obchodního domu a pár papírových krabic k tomu.

 

2. místo: ivabro

image Jak se ti líbilo téma "Organické vzory a tvary"? Bylo ti blízké?

Toto téma bylo pro mě jako na objednávku. V poslední době se hodně věnuji přírodním a organickým vzorům a tvarům a často mě inspirují třeba snímky struktur z elektronového mikroskoru. Díky tomu vznikla i moje nová technika, kterou jsem právě nazvala Organika a touto metodou je zpracován i můj soutěžní kousek. Ostatně i moje fantazijní květina Theropysa, která soutěžila za polymerové hmoty v soutěži napříč řemesly tady na Fleru, byla vytvořena touto "organickou" technikou.

Kdo je pro tebe největším vzorem v polymerové tvorbě?

Je tolik skvělých polymerových umělců, kteří jsou mi vzorem, že bych nechtěla moc jmenovat, abych na někoho nezapomněla. Ty co jsem měla možnost pozorovat při práci na jejich workshopech byli vždy velkým přínosem pro mojí tvorbu. Snad jen jedno jméno, moc se těším na květnový kurz s Danem Cormiérem.

Kde a jak skladuješ hmoty a pomůcky pro polymerové tvoření?

Patřím k těm co mají štěstí a mají doma svůj koutek, kde mohou mít pomůcky ke tvoření stále roztažené a nemusí vše neustále odklízet třeba z jídelního stolu apod. Jinak jako každá fimařka miluji plastové pořadače, boxíky a organizéry, kterých není nikdy dost :)

image

 

3. místo: ko.ka

image

Jak se ti líbilo téma "Organické vzory a tvary"? Bylo ti blízké?

ORGANIKA je pro mě téma velmi milé, a můžu říct, že i blízké. Ráda čerpám inspiraci v přírodě a to jak v rostliné, tak i v živočišné říši.

Kdo je pro tebe největším vzorem v polymerové tvorbě?

Kdo je největším vzorem v polymerové tvorbě? Tak to je oříšek! Obdivuji barevný svět Gera Scott Chandler, která mě inspirovala k vytvoření hodin, Ronny Sarvas Weltman, Céline Charuau, Judy Dunn, Melanie West a jejich organika, Bettina Welker, Jana Lehmann, Ana Belchí.... A velká spousta jiných umělců.

Kde a jak skladuješ hmoty a pomůcky pro polymerové tvoření?

Hmoty a hromady (respektive kufry) dalších pomůcek mám v technické místnosti, kde je chladněji, tak mi chvilku trvá připravit hmotu na práci. Ale v létě je to příjemné :).

 

Ještě jednou vítězkám gratuluji a děkuji všem, kteří se tématické soutěže zúčastnili. Pokud vás naše práce zaujala a chtěli byste se k nám připojit, rádi vás uvítáme v klubu Fimo - tématická tvorba.