Tentokrát si na nás vítězka předchozí soutěže vymyslela pěkný oříšek aneb vyfotit bílou. Jak se fotí bílá? Upřímná odpověď zní: "špatně se fotí". Mrkáček

Přesto jsme se o to pokusily, i když kýžený sníh nenapadl a světlo je v této době ne příliš dobré. Přesto, že tomu počasí neodpovídá, můžeme snít o Vánocích bílých, třeba se nám to splní...

Cílem této soutěže bylo vytvořit fotografii high key, což je termín užívaný pro označení fotografií s převažujícím množstvím světlých tónů a velmi malým kontrastem mezi světlem a stíny. Výsledný obraz je velmi světlý, bez výrazněji tmavých částí. Nejčastěji se pracuje s high key technikou u barevné monochromatické fotografie, která akcentuje nádech jedné z barev a ostatní potlačuje. Často je také používána u fotografií černobílých.

Záměrem bylo dosáhnout zimního ladění fotografií, proto byly z různých typů high key fotografií vybrány tyto, ke kterým jsme se měly přiblížit:

 

image

Barvy - bílé, pastelové

Hodně osvětlené, převaha bílé, ne moc kontrastní.

 

Hlasovat můžete až do 23. 12. 2019 a výrobkům, které dle Vašeho soudu nejlépe splnily zadání, udělit 3 hlasy, které mají všechny stejnou váhu. 

 

Anketa se načítá ...