Tak jsem si říkala, jestli by si kurzy tisku na látku nezasloužily po roce a kus nějaké ohlédnutí.

Víte jak to bylo s Forestem Gumpem, když se rozhodl běžet? Běžel a běžel, pořád a nezastavoval. Běžel snad rok, či co už já vím a najednou se zastavil. Zůstal stát a zjistil, že už běžel dost dlouho a nemá důvod v tom pokračovat.

No, takže tak nějak to asi bylo (akorát to trvalo několik let.... čtrnáct?), kdy lind došla do místa, kde přestala nacházet podstatu svého konání, zastavila a přestala běžet.

Tak abych to zkrátila, řekla jsem si v tu chvíli, že mi možná chybí lidé, okamžitá zpětná vazba, přítomnost někoho jiného, než jen sebe samotné mezi čtyřmi stěnami a tak jsem vymyslela, že budu tak troufalá a zkusím vám předávat své doposud získané zkušenosti s tiskem na látku a vy třeba přijdete a zvednete mi náladu :.) I to by bylo v tu chvíli lépe, než to, co jsem si zažívala.

A tak šup po hlavě do nové výzvy.

.

Začínala jsem v listopadu a prosinci 2015 individuálními kurzy v Brandýse nad Labem.


 

V březnu jsme tiskli ve staroboleslavské rezidenci, v historickém centru Staré Boleslavi

A ještě dvakrát v dubnu 2016 na tom samém kouzelném místě. Hodně jsme se věnovali razítkům. Dnešní koncept kurzů se trochu víc obrací k technice sítotisku, jenže stejně to nakonec vždycky dopadne tak, že když už se tiskne, tak vším, co je po ruce :-D

No a protože je od léta 2016 k dispozici tvořílna místní kavárny, tak jsme jí hned pokřitili dvěma kurzy. Červencovým a srpnovým

Obvykle se vás na úvod kurzu zeptám, proč jste přišli, co vás zajímá a jestli se chcete technice tisku na látku profesionálně věnovat, nebo si ho jen vlastnoručně vyzkoušet. Vaše důvody jsou pochopitelně různé a mě těší, když přijdete a ten otisk si náramně užijete. Ale ještě víc vrním blahem, když vás tisk natolik nadchne, že si hned jak přijedete domů z kurzu začnete vybavovat dílnu a tisknout a tisknout..... 

Září roku 2016 byl u lind hádejte kdo? (foto s tygrem)

A od listopadu 2016 rozšiřuji své kurzy o nový prostor v Praze Holešovicích.

Za ten víc jak rok jsem poznala tolik nových skvělých lidí. Někteří z vás přišli doslova pěšky z Brandýsa, někdo vstával v pět ráno, aby byl z Vysočiny na devátou v Brandýse, nebo v Praze. V kolik se vypravovala Radka, která přijela tisknout až ze Švýcarska, či Bára z Norska, to nevím. Každopádně tohle mě vážně dojímá a moc si toho vážím!

Váš jiný pohled na moje naučené postupy, boření pravidel, objevování kreativity, noření se do barev a látek bez předsudků je to, co mi pomáhá být v rovnováze.

Děkuji vám za to a těším se na nová setkání s razítky, síty, barvami a látkami třeba teď hned

 v Brandýse nebo v Praze.

lind

kurz tisku na látku