"Většina lidí žije s kompromisem místo lásky a s partnerem, který je sice lepší než nic, ale mnohem méně než všechno."


Clive Barker, Everville

--------------------------------------------------------------

Náhrdelník 'Nuncio' v sobě spojuje jemnou korálkovou výšivku, dráždivé třásně a rafinovaný kov.

Náhrdelník vznikl díky soutěži Fler Beadweaving týmu na téma 'Moje oblíbená kniha.' Barkerovy knihy jsou úžasné, plné fantazie a mystiky, zároveň plné obyčejných lidských životů, radostí i starostí. V sérii 'Velké a tajné show' a 'Everville' pracuje autor s pojmem 'nuncio' - člověkem vyrobenou látkou, která umí v příjemci uspíšit evoluci a duševní rozvoj. To bylo isnpirací pro náhrdelník.

 

Vše začalo nákresem... Nebo vlastně ne. Začalo to tím, že mě jedna milá žena pozvala do muzikoterapeutického kruhu. Řeknu vám, byl to pro mě silný zážitek, něco takového jsem do té doby nezažila. Jsem vděčná za to, že jsem tam mohla být a načerpat inspiraci. Ta se mi pak spojila s mým oblíbeným Barkerem a přišla Myšlenka. No a tu už jsem pak opravdu přenesla do nákresu: 

image image image

Po přenesení nákresu na podklad (Lacy's Stiff Stuff) a nalepení vintage skleněné brože a fimo kabošonu jsem začala pracovat na výšivce:

image image image

Po dokončení ústření vyšívané části už stačilo jen vzít do rukou kleště, dvě velikosti kroužků z eloxovaného hliníku a vytvořit základ náhrdelníku:

image

 

S výsledkem jsem moc spokojená, (nejen) na krku vypadá dobře:

image image