Runy,

prastaré symboly používané ke psaní, měli pro lidi náboženský i magický význam. Člověku, kterému bylo dovoleno nahlédnout do taju těchto znaku, se ríká vitki. Pro tohoto mistra mají pak tyto znaky mnohem bohatší a rozvinutější smysl, jenž odhaluje jejich skutečnou povahu a moc, stejně tak i význam ve vesmíru. Mistr  objevuje ve svém nitru sílu pro zesílení magie a pozitívní púsobení na osud lidí i svuj. Mistrem Vitki se múže stát jen láskyplný člověk, který dokáže s pokorou a úctou přijmout a používat silu magie run.

Každá runa má trojí povahu mystéria. A to jejich:

      Forma jako ideografická a fonetická hodnota, 

      Idea, symbolický obsah

     Číslo- dynamická hodnota vyjadřující její vzrah k ostatním runám

Ty tedy popisujou tok energie a stavy energie k vlastnímu JA- individualite, ke vztahu k planetě a taky i k mnohovesmíru. Díky runám a jejich světu pusobí na člověka přímo ale i přez analógii vesmíru. Analógie je enegrie, kterou pohání né jen myšlenky člověka, ale i lidským okem neviditelný vesmírny pohon známy u nás jako síla přitažlivosti a také sila karmy, příčina a dusledek děju a opakujících se děju. 

                                                                 

Co se týče mě a mojí síly k aktivaci runové magie a vytváření tzv. runovych bytostí s úkolem, tak informace jsem získala z knih, z pochopení jejich podstaty, z osobních celoživotních zkušeností a také pobytem na energetických místech na severu evropy a pomalým rozpomínaním si na minulé životy z dob používání futharku.

                                  

Energetický svět runových znaku sahá hodně daleko do hystorie než byla doba vikingská. A to nekolik tisíc let. Některé znaky a jejich zvuková stopa sahá až do doby pred velkou potopou do doby hyperborejcu, atlanťanu a jímých pradávnych vyspelých civilizací na naši planete. Zní to jako scifi? Ano celý vesmír a svět run, příběhy, energetické toky, je něco jako scifi pro náš fyzický svět.

                                                           

S přáním krásnýho dne Daniela