Ráj na zemi? Musím se přiznat, že když jsme přistáli na Havaji v Honolulu a jeli směr North Shore do Haleiwa town,  nebyla jsem vyloženě nadšená. Byla jsem jednoznačně přednasraná, protože jsem chtěla zůstat v hippísáckém Big Suru a to ideálně navždy! Nějak jsem v kostech cítila, že jak odjedu, už se tam nevrátím. a nebo jo, ale až za pár let...( v což stále doufám. )

Trochu mě zklamalo podnebí, čekala jsem více vlhka a tím pádem více zeleně. Ne, že by ostrov postrádal zeleň, to vůbec ne! Ale cestovala jsem v minulosti na Srí lanku,Thajska a ta zeleň je tam přece jen větší. 

Nebyli mě bohužel ani sympatiční majitelé domu, o který jsme se přijeli starat. V budoucnu se bohužel všechny moje intuice vyplnily... 

V prvních dnech mě náladu lepšila neuvěřitelě nádherná pláž, kde si takhle blízko jako na obrázku níže , můžete ležet hned vedle karety obří. 

Měli jsem opravdu neuvěřitelně nádherný dům se zahradou, kde rostly banány a papáje a manga. 

Výhled z domu, také nebyl špatný, v pozadí jsou kajakáři, kteří každou sobotu dopoledne trénují. Prej v týmu, byly i nějaké Češky. Nikdy jsem je ale nepotkala. 

 

Moje denní rutina:) Boogie board! 

 

A long board, je to sice trochu složitějsší na balanc, ale když se přes silné vlny dostanete dále od břehu, můžte být z ničeho nic v obklopení mezi přátelskými delfíny . 

Ale nejdůležitější moment pro mě bylo, mít skvělé přátele, i díky kterým jsem se na Havaji začala cítit jako doma, jako opravdu doma!! 

 

Největší přítelkyni jsem našla v Joy, která byla trpělivá s mojí angličtinou, i když mluvím velmi dobře, nejlepší přítel je vždy nejlepší učitel. S Joy jsem prožívala její první těhotenství a byla jsem i u porodu její dcery Leilani. 

Na fotce Joy a Leilani. 

Jinak každodenní rutinou bylo, žít na pláži, chodit se potápět, jezdit na kajaku a surfovat. 

image

Jedna z dalších úžasných věcí na Havaji, jsou vycházky na různé vyhlídky na oceán a na vodopády. 

Ostrov Oahu, je prostě nádherné místo, pokud chcete na dovolenou, chce to aspoň 3 týdny a hodně peněz! Je tam strašně draze. I úplně drobný nákup v supermarketu se může vyšplhat ke 100 dolarům. 

Město Honolulu pulzuje energií velkoměsta, severu se říká " country" i když zácpy jsou tam dost často horší než v Praze a proto jsem měla kolo. Západní část má nadherné dlouhé pláže s azurovými zátokami, východní část je zelenější a jsou tam mormonské čtrti, které vypadají až strašidelně, prázdě, pustě a pravidelně a hranatě stejně. Málokdy tam potkáte človíčka, ale prej jsou příjemní. 

Na severu Oahu, tedy na North Shore nečekejte žádné hotely, turisté bydlí většinou v soukromí. Jen jeden rezort Turtle Bay, který je východně od North Shore a je to mega rezort  a opravdu jeden jediný! Tam jsem chodila každé úterý na Plilates a pátky na Mai Tai , pozorovat západy slunce z plážového baru. Proto mám problém s evropskými prázdninovými destinacemi, nesnáším se rozvalující se turisty u hotelových komplexů a prodejce lehátek :(

Havaj je unikátní, nádherná, pohostinná, může být i krutá, ale ze všeho nejvíce je ALOHA!