Ruku na srdce, dámy, která z nás se nikdy nezasnila při sledování Popelky, která se proháněla na Juráškovi po jiskřivých zasněžených lesích a pláních Šumavy, nad vlastní svatbou? A ty odvážnější z nás dokonce nad svatbou zimní! Tato zima, kdy je skoro po celých Čechách a Moravě sněhu víc než dost, přímo vybízí ke svatebním přípravám a obřadům. Máte pocit, že jsem se zbláznila a svatba je krásná jen v červnu? Ale kdepak! Dnes již mnoho párů vyhledává zimní období pro svou svatbu záměrně - se zasněženou krajinou, lesem, horami, jezerem nebo zahradou se počítá jako s ekologickým prvkem, nebála bych se to nazvat dokonce eko svatební kulisou. Navíc velmi ekonomickou. 

Nemusíte mít také výčitky, že se kvůli Vaší slavobráně vypěstovala spousta květin, které zatížily planetu nejen chemií, když si můžete slavobránu a výzdobu vyrobit klidně i sami doma z chvojí, zimních bobulí a sušiny. Pokud vše pak po obřadu a hostině třeba naštěpkujete, máte eko svatbu jak z pohádky :-) Že si nedovedete představit zasněženou zahradu s hromadou chvojí jako důstojné svatební místo? Ano, jistě, není to svatba pro každého, ale své kouzlo má a své příznivce si již našla.

 

Svatební obřad v zasněžených lesních kulisách může mít nádech rustikálna, romantiky, tajemna a právě toho zimního krásna, které se povedlo v Popelce tak působivě zachytit.  

Zima Vám toho ale má mnoho co nabídnout, i když nejste "rustikální eko typ". V zimě se nemusíte vůbec držet "při zemi", zima toho snese opravdu hodně a tak lze naopak v zimním období využít prvků, které by třeba v létě působily příliš přezdobeně a nepatřičně. O tom ale až příště. Mezitím se podívejte na naši novou nabídku svatebních kytic inspirovaných právě zimou :-)