Takhle jednou po ránu zvoní telefon a volá produkční z TVpořadu Hobby naší doby, který provází Jiřina Bohdalová. Mají prý v plánu o makové tvorbě natočit dva vstupy a zda jsem pro?? Takhle po ránu takový šok! Hlavou se mi honí tisíc myšlenek, ale nakonec výzvu přijímám. 

Mám necelý měsíc na to, abych se připravila. První vstup bude o výrobě makových panenek, druhý o makových obrázcích. Ujišťuji se, že to zvládnu:) 

Vyhledávám informace o pořadu a zajímá mě i paní Jiřinka, která nedávno oslavila krásných 85 let. To by chtělo dárek a nejlépe takový makový! Už to mám! Překvapím ji a udělám její portrét, z máku. Přeji si, aby se mi nápad podařilo zrealizovat. 

Bude to MAKačka, ale to zMÁKnu! Použiji všechny druhy máku, ať to stojí za to! A ještě jí na obraz přidám i kytičku, samozřejmě jiřinu:)

Obrázek se paní Bohdalové velmi líbil a nikdy nezapomenu na její upřímnou radost a vzájemné dojetí.

Nakonec jsem zjistila, že výzvou nebylo jen samotné natáčení, ale především  portrét z máků,  který mne posunul v mojí tvorbě zase o kousek dál.  Díky za tuto zkušenost!

A jak obrázek vznikal? A jak se povedl?

Posuďte sami:)

Tato fotografie mi byla předlohou.

 

 

 

s paní Jiřinkou a mojí dcerkou Márinkou na Kavčích horách

A zde jsou jednotlivé vstupy v pořadu Hobby naší doby, výtvarná dílna: 

Výroba makových panenek:http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10314241266-hobby-nasi-doby/216562223000034/obsah/505322-vyrobky-z-maku

Makové obrázky,  v čase od 14:17: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10314241266-hobby-nasi-doby/217562223000001/

Závěrem: paní Bohdalová je profesionálka a obdivuji, co ve svých letech zvládá. Natáčení bylo bez příprav, s tím jsem nepočítala a tak omluvte moji trému,  herecké vlohy nemám :)))