.

..

...

Také neustále přemýšlíte nad tím, jak ozvláštnit feed Vašeho Instagramu? Váš profil už je perfektně barevně sladěný, tématicky vyšperkovaný, ale rádi byste přidali ještě něco navíc, popř. uspořádali i nějakou zajímavou soutěž?

Mám pro Vás jeden tip na hru, která je takovým míšencem tradičního pexesa a Černého Petra.

 

 

 

A jak tedy na to?

 

1) Rozmyslete si rozsah hry

 

Já sama jsem využila plochy 3 x 3 (3 řádky po třech - tedy perfektní čtverec, ale není to rozhodně žádným limitem).

Čím větší rozsah, tím samozřejmě stoupá i náročnost hry. A v případě počtu dělitelném dvěma je třeba dávat pozor na pravidla hry, ty se pak opět mění na klasické pexeso.

 

 

2) Připravte si "cover" pro Vaši hru

 

První, co hráč uvidí, bude samozřejmě "zadní strana" Vašeho pexesa. Ta se v případě Instagramu nebude otáčet jako u klasické papírové hry, ale využije se funkce "svajpnutí" doleva. Cover by měl ladit s Vašim současným feedem, já zvolila jednoduchou grafiku otazníku na zaprášené obrazovce.

 

 

 

3) Připravte si sadu obrázků, které se budou odkrývat

 

V mém případě o velikosti hry 3 x 3 jsem si připravila PĚT obrázků tak, aby mi vyšly čtyři dvojice a jeden jediný obrázek lichý, bez shody - tedy takový Černý Petr, o jehož nalezení právě v této hře jde... Zde můžete vymyslet i nějakou hmotnou cenu pro vítěze, který jako první Vašeho Černého Petra odhalí.

Já osobně vybrala sadu fotek s vlastnoručně vyráběnými dírkovými komorami při příležitosti dne analogové fotografie :).

Dobré je si také předem rozvrhnout skladbu celého pexesa, třeba si i celou strukturu s poznámkami nakreslit na papír, aby se Vám nestalo, že na nějaký obrázek zapomenete, nebo jej nahrajete hned třikrát :).

(při vícenásobném nahrávání fotek na Instagram nezapomeňte označit Váš "cover" jako snímek číslo jedna!)

 

 

 

 

 

 

 Jak se Vám hra líbí? Zkusíte si ji také vytvořit? 

A zdá se Vám návod srozumitelný?

 

Pěkný den

 

Trimaliny