Ať víte, co vás čeká: Krátký článek s mnoha obrázky o tom, kdo jsem a co mě inspiruje.

Jsem ta nahoře na fotce. Nejsem ani zdaleka taková, jaká bych být chtěla, ale přesto jsem si sama sebe za ty roky, co se znám (i když stále ne úplně) docela oblíbila.

Jsem - a můj život je - krásnou symbiózou lyriky a epiky, nejrůznějších myšlenek, citů a těch nejpozemštějších radostí i starostí... hudbou Leonarda Cohena i hudbou Manu Chao nebo Timudeje... Murakamiho Norským dřevem i Gosciniho Mikulášovými patáliemi... a tak je to dobře a ani bez jednoho z těchto pólů by to nešlo. Možná proto mi dělá dobře, když moje grafické i jiné výtvarné práce nejsou jen na papíře, ale nachází "praktické" využití v podobě šperků (nebo čehokoli dalšího).

A co mě inspiruje? Dovolím si omezit se na vizuální inspiraci (žádná hudba, žádná literatura) a ukázat hlavně na obalovém designu - jednak protože mne velmi baví (a inspiruje), ale také protože se mi zdá, že je mu v Čechách věnována minimální pozornost, a ráda bych, kdyby se to postupně měnilo :)  

(veškeré použité fotografie jsou z thedieline.com, nejsem autorem)

1) Vzory

Bez všelijakých vzorů prostě nemůžu být. Mám je ráda, a ráda je vytvářím a využívám.
image
image

image

2) Minimalismus

Síla jednoduchosti a čistoty mne pravidelně dostává do kolen. (Proto tak miluji a obdivuji dílka lidí, kteří pracují s porcelánem a vystavují je zde na Fleru!)

image
image

image


3) Roztomilost

Naproti tomu přiznaná lidskost (handwritingové fonty) a veselá hravost (všelijaké obrázky) má taky něco do sebe a baví mne :)
image
image
image

4) Živá příroda
Květiny, zvířata, ale i lidé.. tvary, barvy.. matka příroda je nejlepší výtvarmice :) a mám ráda, když se využívají motivy od ní vypůjčené.

image

image
image

Tak, a tohle je takové od všeho trochu (až na vzory), a nemohu to sem nazávěr nepřidat. 
image


Co inspiruje Vás?
A není někdo z vás náhodou  také blázen do krásných obalů a nechybí mu tak trochu u nás, když se podíváte na to vše nahoře? 

Přeji krásný den.