Vlastně nikdy nečtu dámské časopisy. V lesklých obálkách, s bezva kosmetickými, módními, dietními, partnerskými a kdovíjakýmiještě radami. Někdy minulý rok v září jsem seděla v kadeřnictví s nabarvenou hlavou a přemítala, jak přežiju těch nezbytných pár desítek minut, takže jsem po jednom z těch časáků sáhla. Jen tak jsem listovala a myslela si své, když tu najednou..... "vyrábíte něco? zkuste třeba Fler.cz".... nějak mi to utkvělo v hlavě. Pár dnů mi trvalo, než jsem sedla k PC a koukla. Ze záhadných důvodů jsem nezapomněla název, takže jsem "to našla" hned napoprvé. Hmmm. Rozkoukávání, zkoumání, váhání, hledání, prohlížení.... asi to znáte. Neodolatelné pokušení to taky zkusit. Jen tak, zcela nezávazně, vždyť o nic nejde. Dala jsem sama sobě roční (!) zkušební lhůtu. Pokud do roka a do dne nic neprodám, nechám toho.

První objednávka přišla asi za měsíc. Byla jsem v lehkém šoku. A nutno říct, že někdy v tom okamžiku jsem se stala závislou. Jen tiše doufám, že nejsem jediná, kdo ráno s Flerem vstává a v noci s ním usíná. Že nejsem sama, komu náladu výrazně ovlivňují takové věci jako komentáře, srdíčka, počet shlédnutí, a blikající vykřičníky...

Takže co se nezměnilo?
1. Dál nečtu dámské časopisy v lesklých obálkách.
2. Nesleduju módní trendy.
3. Nerada nakupuju, zejména pak oblečení na sebe.
4. Vlastním pouze jeden pár naušnic a jeden prstýnek.

 

Co se změnilo?
1. Od září jsem si neupletla ani jednu jedinou věc pro sebe nebo své děti.
2. Pozdě večer mě přepadají fantastické nápady, co všechno by se dalo vyrobit, následkem čehož nemůžu usnout.
3. Pochopila jsem, že spát 6 hodin denně mi vlastně docela stačí.
4. Stal se ze mě notorický sledovač olympiády a nočních filmů. Bohužel mi často unikají podstatné momenty, protože na obrazovku se koukám jen sporadicky.
5. Pobolívají mě ruce, zejména pak levé rameno, v levé ruce zaznamenávám divné mravenčení a zakoupila jsem si oční kapky pro unavené oči.
6. Objevila jsem spoustu velmi šikovných a obdivuhodných lidí, nad jejichž zručností, fantazií a uměním se mi tají dech.

 

Na co se chystám?
1. Koupit si něco na sebe, taky nějaké náušnice a možná i prstýnek (TADY, pochopitelně).
2. Zajít si na masáž.
3. Zrealizovat svoje (někdy vážně šílené) nápady.
4. Uplést si svetr.
5. Napsat svůj první blog....

Únor jsem vždycky ze srdce nenáviděla. Tmavý studený měsíc, Vánoce dávno za náma, do jara daleko. Letos s napětím sleduju, jak se prodlužují dny a přibývá denního světla. I letos se těším se na jaro.... protože budou konečně dobré světelné podmínky a nebudu muset s focením čekat na víkend, nebudu muset v tílku pobíhat po dvoře v desetistupňovém mrazu a předstírat, že je mi do smíchu. Nejsem blázen? A co Vy? Přeju hezké jaro.

Šárka