.......sklidily úspěch pokaždé, když jsem je přinesla na kursy. Poprvé jsme muffins ochutnali kdysi dávno na dovolené ve Španělsku, pak jsem se po nich pídila v obchodech a protože byly poměrně drahé, začala jsem se pídit po internetu. Ze všech možných druhů mají u nás doma tyhle největší úspěch, protože jsou krásně vláčné, není to žádná "buchta dusivka". Protože se při jejich výrobě nic neváží, netře ani nekyne, je to pro mne osobně ideální pečení na neděli. Třeba se recept bude hodit i Vám.
Nachystáme si:
3 menší jablka (nejlepší jsou strupatá "bio" z vlastních zásob)
1/2 hrnku cukru (dávám třtinový, má báječnou karamelovou příchuť)
1 hrnek polohrubé mouky
3/4 hrnku ořechů, které pomeleme, nasekáme nebo rozdrtíme (u nás mají úspěch větší kousky, takže je většinou dám do sáčku a podrtím válečkem)
80-100 g rozpuštěného másla
trochu mléka na rozředění
půl lžičky kypřícího prášku do pečiva a čokoláda (nejlepší je 70%hořká) - nemusí být
a kdo má rád, v rumu namočené rozinky-přiměřeně, přiměřeně
S naplněnou formou šup do trouby - peču v horkovzdušné troubě na cca 160-175° zhruba 25 minut. Po vychladnutí slabší povahy polijí lžičkou rozpuštěnou čokoládou, silnější ji dají do sáčku na zdobení a dají průchod svým kreativním sklonům. Nejlepší jsou muffins rozležené druhý den...u nás ale nikdy tak dlouho nevydrží. Dobrou chuť!