Chystáte se na svatbu a nevíte co darovat? A dávat peníze v obálce není úplně to pravé? Svatby jsou jedny z nejnáročnějších událostí na vymýšlení darů. Ukáže se, jak moc dobře snoubence znáte, anebo neznáte. Pokud ale tušíte, že by rádi nějaký originální a praktický dar, tak vám dnes přináším malou inspiraci. Svatební album s cestovní knížkou v krásné krabičce je zaručeně nadchne.

Když jsem se dozvěděla, že se mi bude vdávat kamarádka, měla jsem hned dvojí velkou radost. Jednak mě těší, že našla muže svého srdce, a pak jsem už vymýšlela, co jí vyrobím jako svatební dar. Dva týdny nato mi přišlo krásné svatební oznámení s lidovými motivy v modro-červeno-zelené kombinaci. Barvy jsou jasné. Co ale vyrobit?

svatební oznámení, podle kterého vznikla sada

Nedávno jsem si pořídila polotovar kartonového alba a moc jsem si ho chtěla zkusit nazdobit. Takže album a přání byly samozřejmostí. Pak jsem přemýšlela dál, že by bylo hezké udělat albu krabičku, aby se na na něj neprášilo. A protože jsou novomanželé vášniví cestovatelé, rozhodla jsem se pro výrobu cestovní knížečky na jejich společné cesty.

A teď vás provedu procesem výroby. Album jsem bohatě ozdobila na přední straně. Vyhrála jsem si hlavně s chipboardy růží, které jsem barvila na bílo, podlepovala, vybarvovala a nakonec zalila glossy accents pro lesklý efekt.

svatební album

Uvnitř je album vyzdobené minimalisticky. Střídala jsem bílé stránky s designovými čtvrtkami. Na bílou stránku jsem vždy naembossovala červenou nebo modrou růží, které dominovaly svatebnímu oznámení. Ač se to nezdá, album docela nabylo. A tak, když jsem jednotlivé stránky vracela do kovové vazby, bylo to jen tak tak. Příště bych jeden celý list z alba ubrala.

vnitřek alba

Přání jsem natiskala razítky kytiček a dozdobila perličkami. Uvnitř jsem text dozdobila těmi samými narazítkovanými kytičkami.

svatební přání

vnitřek přání

Cestovní knížku jsem potáhla stejnou puntíkatou látkou jako krabici na album a doplnila i tou samou stuhou, která je i na albu. Jednotlivé dárky jsem spojovala nejen barevně, ale i motivy a použitými materiály.

cestovní deník

Krabici jsem vyrobila až nakonec, aby se mi tam vešlo jak album, tak knížka. Na desky jsem přidala ještě krajkové květy. A dovnitř citát: "Měla ho ráda, mal ju rád." Něvěsta je totiž Češka a ženich Slovák.

krabice na album a další drobnosti

 A ještě přidávám video pro lepší představu.

Pokud si tedy nejste jistí, co novomanželům darovat, stavět na svatebním oznámení je skvělá věc. Z barevné kombinace a stylu oznámení se dá vykouzlit i celá svatební sada.