Je to vlastně celkem čerstvá záležitost - na konci května vyhrály DOrTy v Ústeckém kraji soutěž Rozjezdy roku, kterou pořádá společnost T-Mobile. Je to jednoduché - přihlásit se mohl každý, kdo v hlavě nosil, nebo už realizoval svůj podnikatelský nápad, sepsal podnikatelský záměr a pak vesele poklábosil s porotou, která ho zahrnula všemožnými a často velmi všetečnými otázkami ("Neuvažujete o změně názvu? Přeci jen, ty Dorty..., nějak se nám mězi těmi cukráři ztrácíte...!" nebo "takže vačice, hmm, zajímavé a proč nemají ti chudáci ruce...?" a tak všeljak podobně).

Z každého kraje vzešel jeden vítěz hlavní a jeden vítěz studentské kategorie a všichni jsme se hupem šupem najednou  ocitili v celorepublikovém finále. Naše soutěžní osudy převzal do svých rukou lid a od 8.7. začal zběsile hlasovat a volit toho "nejlepčího z nejlepčích". A protože se blížíme do úplného finále  (hlasování bude ukončeno již tuto neděli 18.8.), rozhodli jsme se s Dorťáky trochu náš projekt podpořit a nafotit vesele motivační kampaň (no, spíš takovou kampaňku), která naše fanoušky doslova zvedne ze židlí, donutí odklikat vše potřebné a poslat nám svůj jedinečný hlas, neb to prý jde z jedné IP adresy jen jednou...:o))

Hlasování není nijak věkově ani prostorově omezeno, takže mohou hlasovat babičky, prababičky (třeba naše prababička už má splněno!), i jejich dědečkovské verze, kolegové v práci, neteře, synovci, celé osazenstvo hospody v rámci páteční párty, plná čekárna u doktora může jistě také pár hlasů poslat - prostě, není potřeba se toho bát, je to celkem zábava!

A my budeme moc rádi, pokud nás podpoříte! ( Slibujeme, že to budete mít u nás schované...!!:o))

Vesele hlasovat můžete TADY a naše číslo je 17.

Moc děkujeme!:o)

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8:00 start

zatím dorazili jen růžový a tyrkysový Dortík, kteří ovšem nelenili a v mžiku zblajzli připravené rekvizity, Přičemž se hrozivě upatlali od toho růžového želé (jako fakt byste nevěřili, jak to barví!). Do cukrárny jsem musela znovu a cestou jsem intenzivně myslela na to, že je roztrhnu jak hady...!

 

image

9:10 test shoots

než jsem stihla obhlídnout scénu, kartáčem načesat modely a zkusit pár záběrů, už se po čoko dortu sápal další zájemce. Dokud to nezažijete na vlastní kůži, neuvěříte, že ti trošku otloustlí plyšounci s velkými kukadly, baňatými nosiky a veselými oblečky dokáží být tak mrštní a neuvěřititělně vynalézaví, pokud jde o kus žvance...

image

 

9:30 shooting

a tohle je výsledek - sice jsou dorty poněkud načaté a možná i kapku oslintané (raději jsem se nedívala) a Dorťáci poněkud neklidní, protože se celou dobu dohadovali, kdo si jaký kousek vezme a jak bude ten který kousek velký a proč zrovna ten a né tenhle...,  ale nakonec jsme ten záběr dokončili a myslím, že se docela povedl.

Jen pro vaši orientaci -  (z leva) na zemi s pruhovanou šákou a modrým poutkem námořnický Dortík, za ním a želé dortíkem na boku ležící králík František (toho na Fleru nenajdete, jezdí s námi jen na trhy a jarmarky:o), za ním vykukující Vendelín, vedle něj králík Filda (nová posila, která zatím prochází testovací fází), na Fildově hlavě sedí tyrkysový Dortík a vedle Fildova ucha vykukuje Dortík růžový. Ostatní se schovávají, nebo ještě vyspávají...

image