Minulý týden jsem se vrátila z Anglie a rozhodla jsem se podělit o několik pohodových,zábavných a zámořských fotek.Začínáme v Brightonu! Místem,kde se stále plážuje a jezdí sem britská smetánka. Právě to bylo první město ve kterém jsem se zastavili po přejezdu Eurotunelem.

Počasí neskutečné, jsa zblblá všemi,kteří tvrdili,že tam prší neustále.I angličané si z toho střílí na pohledech,které prodávají po trafikách.

První anglické budky a rackové dělají nálety na turisty. Všude reklamy."Moo-Moo-nejlepší zmrzlina v Brightonu"

Tento racek si zasloužil podezření,že je papundeklový.Dalo se k němu přiblížit na půl metru:D A jako ostatní chtěl sušenky.Ani kuře nehrabe....však to známe...

Ve městě si procvičuji angličtinu a konverzuji na téma jedno expresso s mlékem a koláč k tomu. Všechno Take away a razíme mezi školáky v červených svetrech do parku poblíž Královského pavilonu.

Vracíme se k pláži a já spíš něž na okolí zírám na neskutečně modrou oblohu.Když mě málem smete auto a japonský turista s Nikonem,tak se plácnu na lavičku a předstírám Poirota,který tu možná kdysi korzoval s Hastigstem.  

Je legrační poslouchat zvuk kamínků na pláži,když se přes ně valí vlny. Moře studené nebe bez mráčků,psi ve vodě...

Pár lidí skáče za psem a pláž se zalidňuje. My vyrážíme dále. Bude nás vítat Chichester a Porsmouth.

Příště bych sem dala typické Midsummerovské fotky plné zahrádek,anglických trávníků,hochů ve školních uniformách a růží s levandulí. A pak námořní muzeum i s Nelsonem zase jindy.

Bye bye! A čest královně!