Moje další pokračování anglické anabáze se věnuje zahradám, trávníkům, neskutečně zelené zeleni a předzahrádkám...

Kouzelné domečky hned vedle katedrály v Salisbury

Uvnitř bylo krásně chladno a katedrála mi silně připomínala kousek z Bradavické školy.Někde podobně vysedává Potter o přestávkách:3

 

 

 A zpět do ulic...tedy přes ploty.Snad jsou na to trochu zvyklí....Já si představovala jak si tady dávám ranní kafíčko...

 

A něco pro dámy a slečny:D hned vedle chlapecká škola.Super kombinace!

A POZOR!!!!originální foto anglického trávníku!!!!nejde sešlapat a zničit.Nezáleží ani na počtu studentů a piknikujících rodin....

 A v pondělí večer na hotelu v Heathrow-Vraždy v Midsomeru v originále!!!!! Neskutečná náhoda:D Ale shodli jsme se,že se nám český komisař líbí hlasem mnohem víc.

Jinak dávali každý den pořad o sledování ptáků v přírodě-nepochopím jak angličané 3 hodiny vydrží vzrušeně debatovat ve studiu o tom,že zahlédli za domem kachnu a pak prolétl stehlík!!!Jinak pořady o  zahradničení a o tom jak bydlí angličtí žokejové(velmi dobře). K pozdějšímu večeru Chris Barrie alias Rimmer z Červeného trpaslíka uvádí pořad The Great Britain Machines-něco jako Top gear. Zábava k nezaplacení:D Za oknem burácí každou půl minutu obří letadla.Stále mi vrtá hlavou,jak se dokáží nesrazit.

 

Zjišťujeme,že si královna ve Windsoru nežije tak špatně....Dostihy v Ascotu končí a panovnice s hosty jsou na víkend na chalupě.Pardon na hradě.

Waddesdon Manor,výstavní sídlo Rottschildů a neskutečně překrásný park.Připadala jsem si jako Malý Lord:D Ta příjezdová cesta lesoparkem byla úžasná. Místo prohlídky vyrážíme do parku i s obrovským kelímkem Waddesdon kafe a koláčem "Lemon yum-yum" z marketu ve Winsdoru.  Nebe se začíná mírně kazit.Poprvé za pobyt.

 Všechno bylo nalajnováno,,,,mám pocit že to dodělali žiletkami:D

 

 

 V parku se našlo všechno-růžová zahrada, sochy, sekvoje, obří sýkory a bažanti vytvarovaní z kytek a netřesků, ptačí voliéry ve viktoriánském stylu, nádherné stáje opodál, kašny a australské stromy.Začíná jemně mžít.

Turisti se od místních okamžitě odliší deštníky.

 

 

 V Oxfordu to ukončím typickým zátiším s kolem a vlajkou. Bylo by toho mnohem víc,ale doufám,že alespoň malá ochutnávka vám přinesla závan svěžího anglického povětří. V dnešním horku příjemné.

Příště Porsmount a námořnické muzeum včeně lodí, Nelsona a Jindry v životní velikosti.