Koncem minulého školního roku se mi v ZUŠ "vzbouřily" děti. Překvapený Prý se NUDÍ. Nechápala jsem, protože jme kreslili i malovali, dělali keramiku i pletli z papíru, pracovali s vodním sklem i drhali...a účastnili se nejrůznějších soutěží.

A to je prý právě ten PROBLÉM. Oni se sice soutěží účastní, ale konečně by si rádi vyzkoušeli, co to obnáší soutěž zorganizovat. Trochy mě to sice překvapilo, ale za pokus to stálo, i já jsem typ soutěživý a pokud je to mému srdci blízké, i ráda organizuji (kdysi např. plesy).

Tak se nám vytvořil užší "organizační výbor", žáci se rozhodli vyhlásit pro všechny obory (výtvarný, hudební, taneční, literárně-dramatický) školy prázdninovou výtvarnou soutěž. Aby si každý mohl přijít na své, vymysleli pět témat:

- Svět budoucnosti - kde mohli popustit uzdu fantazii a vymyslet, jak by to za spoustu let na Zemi mohlo vypadat

- Příroda - tu všichni kreslí neuvěřitelně rádi

- Můj sen (fantazie) - může se ztvárnit to, co se dotyčnému buď zdálo, nebo něco zajímavého, vymyšleného, neskutečného, fantastického...

- Erb mojí rodiny - zde se měly projevit např. některé společné zájmy rodiny, původ atp.

- Fotbalový maskot

Byl to 1. ročník takové soutěže, takže občas jsme museli pravidla a podmínky za pochodu upravovat. Děti musely být přes prázdniny hodně vytížené, protože ještě v půlce září nebylo po výkresech ani vidu ani slechu, takže jsme termín odevzdání posouvali...a posouvali...až nám (i díky mojí nečekané nemoci a prázdninám) odevzdávání cen vyšlo na půlku ledna. Jsem velice vděčná všem, kteří v klubech reagovali na moji výzdu, jestli by byli ochotni vyrobit nebo sehnat nějaké ceny pro děti. Cen se postupem času sešlo opravdu dost (jen proto, že já bydlím na Slovensku a dárky přicházely na adresu mojí mámy v ČR, odkud jsem je jednou za měsíc chaoticky odvážela, doufám, že na nikoho nezapomenu)...dokonce tolik, že část nám zůstala do 2. ročníku soutěže.

Nebudu vás dál napínat ...a konečně ukážu oceněné práce (musíme brát v úvahu i to, že děti pracovaly samy a bez vedení učitele):

Lenka Popelárová měla obrovskou radost z krabičky od Rauni a knížečky Andělské bytosti od Ivky - Lehkoživky:

Petra Smiešková dostala fantasy knihu, kterou věnovala p. zástupkyně ředitele ZŠ Rajecká Lesná:

Natália Šuhajdová dostala velké mořské Puzzle od Dannky:

Jožko Jánošík se zúčastnil hned třemi pracemi - všechno suchý pastel:

a dostal hru Labyrinth od Dannky:

Petra Surová jako jediná stvárnila budoucnost:

a protože je to "egyptský maniak", dostala tričko s egyptskými motivy, pera z Egypta, papyrusové záložky věnované učitelkou a Andělské bytosti od Ivky - Lehkoživky:

Tak to jsou ti nejlepší se svými cenami, ještě si dovolím jednou moc poděkovat: Babičce Olině za krásné brože - ptáčky, Akře za nádherné zelené tričko, které už také má svoji majitelku Henrietku, Lidunce za úžasné věci, které číhají na další rok, Pepadaně za přívěsek na klíče pro Lucku H., , Katysek - Katysek - tužkovníčky jsou velice obdivované, čekají na příští ročník soutěže, Monince za perníčky, které měly velký úspěch a byly přidané k cenám jako sladký bonus, Dannce za neuvěřitelnou spoustu her, které ohromně pozvedly úroveň soutěže a děti jsou už teď nažhavené "na příště", Fidorce za nádhernbou kravatu pro Prvňáka Lukáška, Dante za nádherné šperky a těžítka, která na svou příležitost čekají za rok, AVI1 za úžasné polštářky, 2 už potěšily Veroniku a Heňku, Ateliéru Niss, LenčeN. za něžného paličkovaného motýla pro maturantku Kiku...a spoustě dalším, kteří mě svojí ochotou až dojali. Fotkami bych zahltila a "zneprovoznila" snad celý Fler.

Začátky bývají nejhorší. Doufejme, že to nejtěžší máme za sebou a další ročníky budou netrpělivě očekávány. O organizaci toho 2. se už teď přetahují dvě skupiny. {#emotions_dlg.rehot}