--- již delší dobu prohlížím vaší tvorbu a velice mne zaujala.... mám pro vás nabídku - nechcete odprezentovat svou práci ve Snídani s Novou příští čtvrtek?? Vypadl mi plánovaný host a vaše ozubená kolečka by se mi tam hodila ---

Tak takhle nějak to bylo a tím se odstartovala moje televizní kariéra. 

A protože se mě mnoho z vás ptalo, jaké to bylo, zkusím to stručně sesmolit sem do blogu. 

TAKŽE: 

Vysílání jede živě. Musíte tedy být alespoň půlhodinu dopředu připraveni ve studiu. Můj první vstup byl v cca 6:50, tudíž v 6:20 jsem tam musela být. V 6:00 mi na předem určenou adresu přistavili taxi. Jak milé. Napíšou SMS - váš vůz byl přistaven. Odvezou vás do Barrandovských studií až před vchod TV Nova. Na vrátnici se nahlásíte, dostanete kartičku s označením HOST, se kterou si můžete otevřít dveře. Vyzvedne vás produkční a zavede vás do malé čekárny, kde si můžete dát něco drobného k pití či k jídlu, přečíst si noviny či kouknout se na telku - samozřejmě na Novu. Byla jsem tak nervózní, že jsem tam jen seděla a odpočítávala minuty. Zeptají se vás, jestli chcete do maskérny. Já nechtěla. 

Musíte podepsat smlouvu, že vystupujete v TV opravdu dobrovolně. 

Těsně před vstupem vás zavedou do vysílací místnosti, abyste si mohli připravit svoje věci, pokud s sebou nějaké máte. Já měla. Je to veliká kruhová místnost s mnoha vstupy, velikými hodinami, mohutně osvětlená a plná lidí. Na každé straně je něco nebo někdo. Tabule s počasím, panel pro hlavní zprávy, sedačka pro moderátory, malý stolek sloužící k rozhovorům, velký pult pro déle pobývající hosty, stůl pro rekvizity, stolek pro chat, atd., atd. 

Jsou tam moderátoři, rosničky, zprávařky, kameramani - několik, paní, která ukazuje na papírku, kolik zbývá minut a vteřin do konce relace (ta mě hrozně bavila), maskérky, hosté a další, jejichž úkoly jsem nepochytila. 

Nedělá se žádná zkouška, nevíte, na co se vás budou ptát, kam vás posadí či postaví ani jak to bude probíhat. Prostě je to "naostro"! 

Jen co jsem se seznámila s moderátory, tak ze mě spadla všechna nervozita. Byli milí, příjemní, "normální" a moje šperky se jim líbily. Jestli jste si všimli, ve vstupech mluví více oni než hosté a to je myslím dobře, protože pro mě to bylo rozhodně jednodušší. 

Pokud jsou zprávy nebo počasí nebo reklamy či cokoliv jiného, ti, kterých se to netýká, mají volno. Klábosí, jí, připravují se. Je to všechno celkem v poklidu a příjemné. 

V přesně určený čas máte vstup a pak v čase před dalším vstupem něco děláte nebo předstíráte, že něco děláte, když nic dělat nejde. Pořád jste ale často v záběru kamery. 

No a když je po všem? Tak se s vámi rozloučí, vy dojdete dlouhou chodbou k vrátnici, vrátíte kartičku, hupsnete do připraveného taxi a necháte se odvézt, kam je libo :-)))

To je stručně VŠE. 

A tady originální video. Moje vstupy jsou v cca 6:50 a 8:15 jejich času. 

 

A pokud máte dotazy, ptejte se, ráda vám odpovím. 

A co si koupili moderátoři?

Marta Ondráčková si koupila malou brož pro svou kamarádku.  

A Pavel Svoboda tento náhrdelník, taktéž pro někoho blízkého. 

Na závěr chci poděkovat Monice Brýdové za pozvání a celému týmu Snídaně s Novou za milou a příjemnou zkušenost.