Protože jsme měli už nějakou dobu čerstvé mléko, které by už chtělo spotřebovat, rozhodla jsem se z něj uvařit instantní panna cottu. Podobně jako u přípravy pudingu se vezme škrobový prášek a rozmíchá do studené smetany. Rozhodla jsem se si práci ulehčit použitím elektrického šlehače. Směs škrobu a mléka byla v nepříliš vysokém hrnku. Půlka směsi při použití šlehače ozdobila pravou část kuchyně.

Po odstranění toho nejhoršího jsem se dala do vaření. Jakmile začala směs houstnout, rozhodla jsme se ze skříňky nad sporákem vytáhnout misky, které byly za prázdnými sklenicemi od marmelád. Jedna ze sklenic vypadla ze skříňky a hups do vařící lepkavé hmoty. Sklenici se nic nestalo, ovšem způsobila gejzír v levé části kuchyně, kterou moje předešlé šlehání nezasáhlo.

Zatímco jsem uklízela toto lepidlo zpoza sporáku, z podlahy a ze židlí, a přemýšlela si tak o tom, že jsem právě zapatlala kuchyň sladkou hmotou, uvědomila jsem si jednu zásadní věc. Směs jsem před vařením zapomněla osladit!