Už poměrně dlouho jsem měla doma velkou, čistě bílou bavlněnou tašku k dalšímu tvoření. Dlouhou dobu mi však nepřicházela žádná inspirace. Co podniknout, co na ní vytvořit? Není to klasická „nákupka", ale taška ze silnějšího plátna o rozměrech 45 cm na šířku, 34 cm na výšku a hloubkou dna 14 cm. Mohla by to být taška na velký nákup nebo třeba na léto na výlet k vodě.

    

 

V průběho dubna, kdy se jaro rozpučelo s nebývalou silou a všude kolem se v rozkvetlé přírodě objevilo spoustu inspirace, mě konečně napadlo, co s taškou podniknu. Okamžitě jsem se pro svůj nápad nadchla a začala chystat vše potřebné.

Rozhodla jsem se z tašky vytvořit plně rozkvetlou a barevnou louku!

 

Pro začátek jsem začala vymýšlet, které luční a divoké květiny bych mohla na tašku ztvárnit, a vše jsem si jednoduše tužkou skicovala na papír.

    

 

Následně jsem jsem si pro lepší představu náčrtky květin mírně kolorovala.

    

 

Nyní bylo na řadě se rozhodnout, jakou technikou všechny květiny na tašku ztvárním. Nakonec moje úvahy o technice vyhrála možnost kombinace ruční výšivky a malby na textil. Mohla jsem tedy začít vybírat bavlnky a barvičky.

    

 

A teď už jsem začala tvořit louku. Jako první přišla na řadu pampeliška. Není to sice typicky luční květina, ale je to květina divoká, nikoli zahradní, která vyroste tam, kde se jí zrovna zamane, a proto jsem jí do svého lučního výběru přece zařadila.

Po dlouhých úvahách jsem nakonec zobrazila celý pampeliškový životní cyklus, od poupěte, přes sytý sluníčkový květ až po rozletující se chmýří.

image    

 

Dalším lučním přírůstkem se stal vlčí mák, který svou výškou přečnívá sousední pampelišku. Zobrazila jsem jeden krásný, plně rozvitý květ a jedno poupě.

    

 

Aby byla louka krásně pestrá a vesele se v ní střídaly barvy, následující rostlina kvete pro změnu fialově. Není to nic jiného než jetel s masitým fialovorůžovým květem

    

 

Sousedkou jetelíčku se stala subtilní rostlinka s bledě modrými kvítky, něžná pomněnka.

     image

 

A co dál? Kdo mi podá kopretinu?

    

 

Fialových květin, zvonků, existuje mnoho druhů. Jeden z nich však nese přímo přízvisko „luční". Proto jsem si ho i já vybrala do svého lučního výběru.

    

 

V tuto chvíli už mi na mé tašce zbyl jen kousek místa a já se musela rozhodnout, kterou poslední květinu na toto místo vytvořím. Nakonec to vyhrála chrpa. Chrpu můžeme v přírodě potkat modrou, fialovou nebo v kombinaci těchto dvou barev. Já jsem se rozhodla pro modré květy s nafialovělými středy.

    

 

A teď už jen malý doplněk v podobě dvou rozverných broučků na okraji tašky, ti jsou přeci na louce taky :)

         

 

A už je hotovo!

image     image

 

 Více informací o tašce tady.

 

 

Přeji všem krásné slunečné dny,

trumpetka