Přírodní živly si nevybírají a postihují i zařízení, která pomáhají ...
Letošní povodně opět ukázaly svoji krutou tvář a zasáhly i do osudů zvířat.
Jedním z postižených ničivou bleskovou povodní a jejími následky byla i nezisková organizace FELIX GREY o.s., která již čtvrtým rokem poskytuje pomoc a péči kočičím pacientům a svěřencům.(Více informací naleznete nahttp://www.felinogrey.estranky.cz/clanky/nezarazene/mokra-kocka_-smutna-kocka )
Vlivem kalamity zde došlo k poškození části elektrických rozvodů, čímž byl zásadně omezen provoz. Nedošlo sice ke srovnání se zemí, ale financí na opravu a úhradu nezbytných výdajů, především pak za veterinární péči, která nesnese odkladu se nedostává.
A tak kočky volají své povodňové SOS !!!


Volání dolehlo i do klubu Zvíře v nouzi a proto jsme zaslali útulku Felix Grey menší finanční dar 2.000.-

Zde naleznete reakci FG:


Ahoj a hezký den,
nejprve děkujeme jménem našich kočkosvěřenců za zájem o situaci a o nabídnutou pomoc.
Je to docela milé překvapení ...
Nepopírám, že každá pomoc a příspěvek tedˇpomůže, přece jen se to sepsulo nevhod (ostatně, kdy by to bylo vhod, že?).
Děkujeme moc ...ale nechceme jen brát - pokud jde o pomoc zvířatům v nouzi, k tomu se pozitivně stavíme za každé situace. Vidím že máte nyní akci na pomoc koním - můžeme nabídnout třeba hrnečky s motivy koní, jeden máme na fotu v shopu, ale není problém cokoliv, jen tedˇ malinko nestíháme řešit vše najednou, do toho koťata zrozená za potopy, říkáme jim plaváčci ;-)
Snažíme se lidem za pomoc něco nabídnout, proto vznikl i náš obchůdek ARTCAT, místo pouhého pomozte nabízíme netradiční dárky, veškerá tržba jde na péči o kočky (jasně, není to sortiment, který mizí pod rukama, ale jakýkoliv zájem potěší ... když tak mrkněte, pokud neznáte, zde na Fleru jsme pod nickem Artcat).
Ještě jednou díky, přiznávám, tentokrát nás depky začaly ovládat a pořád se bojíme podívat na nebe a sledovat předpovědi počasí - ač jsme nebyli srovnáni se zemí, dostali jsme za uši, ale téměř stovka koček na krku je silná motivace jít dál!

Těšíme se i na případnou spolupráci,
Majka Šrámková
Felix Grey/ARTCAT CZ

 

Klub Zvíře v nouzi