Z prodejní výstavy Pro kočku, kterou organizoval náš klub Zvíře v nouzi v měsíci srpnu dostal další útulek tentokráte peněžní dar a zde je od nich dopis:


Ahoj všichni milovníci kočiček!

Já jsem kočka Týnka a jsem sekretářkou našeho sdružení, které se rozhodlo pomáhat opuštěným a nechtěným kočkám. V současné době tu s námi žije téměř 60 kočiček a potom ještě krmíme plašanky na místním kravíně. Většina koček, tedy těch dospělých, které tu žijí vlastně pochází z toho otřesného kravína. Já jsem měla štěstí, že mě "jen" pohodili u městské policie, ale ty chudinky co žily a některé ty hodně plaché ještě žijí v té hrůze za to zaplatily tím nejcennějším, a to vlastním zdravím. Je tu hodně kočiček, které i když jsou poměrně mladé, mají trvale poškozené ledviny, poruchy imunity a často se opakující záněty dýchacích cest.

Žijí tu s námi dvě dvounožky, které se pro nás snaží udělat první poslední. Všechny nás mají hrozně rády a říkají nám, že každá z nás je pro ně jedinečná a výjimečná. Musím vám všem říct, že všechny kočičky jsou prostě skvělé, všechny se rády mazlí a všechny chtějí domov, teplý pelíšek, svou mističku s nějakou dobrůtkou a hlavně ruku, která neublíží, ale naopak bude mít pro ně stále připravené pohlazení.

Touto cestou vám všem chceme opravdu moc poděkovat za pomoc, kterou jste nám věnovali prostřednictvím akce, která běžela na stránkách Fleru. Hrozně moc si vážíme toho, že jsou mezi vámi všemi lidičky, kteří neváhají a pomohou i obyčejným, neurozeným, nemocným kočičkám. Moc vám děkuji za to, že jste našim dvounožkám pomohli! Nemají to s námi jednoduché. Jsme často nemocné a občas musíme držet drahé diety.

Za korunky, které se pro nás Vaším prostřednictvím vybrali nám koupili spoustu dobrůtek - konzervičky, vaničky, granulky, tyčinky a něco prý nechají i na vánoce. Vloni nám totiž udělali opravdové vánoce, měly jsme stromeček a opravdové dárky. :-)) Pro mnohé z nás to byly vůbec první vánoce v životě, ale byly to ty nejkrásnější.

Ještě jednou všem moc děkujeme!

sekretářka Týnka vlastní tlapkou
za Opuštěné kočky Polička o.s.



P.S. Kdyby Vám doma chyběl nějaký kožíšek s předoucím motůrkem, můžete se na naše dvounožky s důvěrou obrátit. U nás si určitě vyberete! ;-)